Erdoğan: TBMM'yi millet dışında kimse yönlendiremez

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2009 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkede artık kimse arkasına çeteleri alarak, mafyayı alarak, hukuk dışı güçleri alarak siyaset üretemez, siyaseti yönlendiremez. TBMM'yi millet iradesi dışında hiçbir güç yönlendiremez" dedi.

AK Parti İzmir İl Teşkilatının, Karşıyaka Spor Salonu'nda yapılan 3. Olağan Kongresine katılan Erdoğan, yaptığı konuşmada, İzmir'de 3 Kasım 2002 seçimlerinde yüzde 17, 2004 seçimlerinde yüzde 33, 22 Temmuz 2007'de yüzde 30 oranında oy aldıklarını, 29 Mart yerel seçimlerinde de yüzde 30 alarak bu oranını muhafaza ettiklerini belirtti.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biz AK Parti olarak belli şeyleri, belli bölgeleri hiçbir zaman kalemiz olarak görmedik. Böyle bir anlayışla hareket etmedik. Şehirleri değil tüm Türkiye'yi kendimize bir kale olarak benimsedik. 81 vilayetimizin tamamı bizim kalemizdir. Bizim kalemiz 780 bin kilometre karelik vatan toprağıdır."

Erdoğan, 81 ilin 62'sinde en yüksek oy oranına ulaşarak, ipi göğüsleyen partisinin, birinci olamadığı 19 ilin tamamında da 2. parti olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Biz bütün bölgelerimiz, tek tek bütün illerimiz için hizmet üretmek, eser üretmek durumundayız. Onun için diyorum ki İzmir'in tercihi her ne olursa olsun, İzmirli vatandaşlarımın siyasi tercihleri her ne yönde olursa olsun, biz İzmir için üretmeye, kazandırmaya, İzmir'i kalkındırmaya canla başla devam edeceğiz."

AK Parti'nin Türkiye siyasetinde yeniden güveni tesis ettiğini, siyasete seviye, düzey kazandırdığını, on yıllardır milletin arzu ettiği kaliteyi siyasetle buluşturduklarını anlatan Erdoğan, "Kirli senaryoların, kirli emellerin, çirkin oyunların nasıl tek tek deşifre edildiğine şahit oluyorsunuz. Kaos ortamı, gerilim ortamı, tahrik ortamı oluşturarak kendi kirli arzularını millete dayatmaya çalışanların maskelerinin nasıl düştüğünü görüyorsunuz. Karanlık ilişkiler, mafyatik ilişkiler siyasette kendisine yaşam zemini bulamaz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber