Köşkte 2 makam şoförü bıçaklı kavga etti

Haber Giriş : 03 Ocak 2005 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çankaya Köşkü, ?bıçaklı kavga' skandalı ile sarsıldı. İki makam şoförü arasında yaşanan tartışmada kan döküldü. Durdu Yüzügüldü yaralandı. Köşk'ün devreye girmesiyle olay ?gizli' tutuldu

ÇANKAYA Köşkü, iki makam şoförünün ?bıçaklı kavga' skandalı ile sarsıldı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, kan dökülen kavgaya bizzat el koyarak, Köşk'te görevli 300'e yakın idari personeli ?psikolojik test'ten geçirtti. Testi geçemeyenler ?terapiye' alındı.

Gizlenen bıçaklama

Köşk'ü karıştıran bıçaklı kavga olayı, 26 Eylül 2004 günü saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Köşk içindeki Ulaştırma Müdürlüğü mutfağında iki makam şoförünün kavgasında kan döküldü. Makam şoförlerinden Durdu Yüzügüldü, arkadaşı Murat Aslan tarafından sağ karın boşluğundan bıçakla yaralandı. Skandal, Köşk'ün devriye girmesiyle ?gizli' tutuldu. Karın boşluğundan yaralanan Durdu Yüzügüldü, 112'den çağırılan ambulansla Numune Hastanesi Acil Servis'e kaldırıldı. Sanık makam şoförü Murat Aslan ise olaydan bir gün sonra Esat Karakolu'na giderek ifade verdi. Ayakta tedavi gören Yüzügüldü, arkadaşından şikayetçi olmadı. Yaralı ve sanık makam şoförleri, olayın şakalaşırken olduğunu öne sürdü.

Savcı tutuklama istemedi

Yüzügüldü'nün hayati tehlikesi olmadığı gerekçesiyle Savcı, sanık Murat Aslan'ı adliyeye getirtmedi. Aslan ifadesinde, ?Mutfakta Durdu ile salata yapıyorduk. Aramızda şakalaşırken elimdeki ekmek bıçağı kazara karnına girdi. Hemen 112'den ambulans çağırdık ve hastaneye götürdük' dedi. Durdu Yüzügüldü'de, polisteki ifadesinde aynı şeyleri söyledi. Yaralama ile sonuçlanan skandal, polis ve Savcılık kayıtlarına girdi.

Semra Hanım ölüyordu

İddialara göre, yine Köşk'te yaşanan bir başka skandal daha gizlendi. Sezer'in Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'ndan beri makam şoförlüğünü yapan Tarık ile koruma polisi Murat S. Semra Sezer'in gözü önünde tartıştı. Yurt dışı görevlere kimin daha fazla gittiğinden doğan kıskınçlık yüzünden çıkan tartışma büyüdü. İddiaya göre, Semra Hanım'ın arabada olduğu sırada ikili birbirlerini elleriyle itti. Bu sırada araç yalpaladı. Semra Sezer'in gözü önünde gerçekleşen olay ortalığı karıştırdı. Sezer'in talimatıyla, makam şoförü Tarık eski görev yeri olan Anayasa Mahkemesi'ne, koruma polisi Murat S ile kendisi gibi polis memuru olan karısı da Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi. Ankara Emniyeti'ne gönderilen karı-koca polis, amirlerinin devriye girmesiyle 15 gün sonra Köşk'teki eski görevlerine döndü. Anayasa Mahkemesi'ne gönderilen makam şoförü Tarık ise olayı içine sindiremedi ve tepki göstererek emekliye ayrıldı.

Personele psikolog

Köşk'te önce makam aracında yaşanan kavga ardından da iki makam şoförünün bıçaklı tartışması bardağı taşırdı. Kan dökülen olaya bizzat Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer el koydu. Sezer, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'i arayarak Emniyet Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'nda görevli 3 Psikoloğu, Köşk'e getirtti. 3 Psikolog, Cumhurbaşkanı'nın emriyle koruma polisleri dışında Köşk'te görev yapan, memur, şoför, aşçı, garson, teknisyen, bahçıvan gibi 300'e yakın idari personeli 600 soruluk ?psikolojik test'ten geçirdi.

Başaramayana tayin

Ruhsal bunalıma giren polislerin ?görev yapıp-yapamayacağını' belirlemek amacıyla yapılan şaşırtmaca test, Köşk personeli için uygulandı. Verilen cevaplar, özel bilgisayar programı ile değerlendirildi. Şaşırtmaca ve tuzak sorularla dolu testi geçemeyen personel, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Dikmen binasında bulunan Sağlık İşleri Daire Başkanlığı'nda tedaviye alındı. Başarısız personele randevu verilerek ?terapi' yapılmaya başlandı. Tedavisi sonuç vermeyen personelin Köşk'ten tayin edileceği öğrenildi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber