Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 22 Haziran 2009 09:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de bu hafta lodos esecek, iç ve doğu kesimlerde sıcaklık hızla yükselirken, batıda yaz yağmurlarıyla bir kaç derecelik sıcaklık düşüşleri olacak.

- Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul gündüz zayıf lodosla çok bunaltıcı ve 32 derece, akşam bi ara yağmur geçişi olabilir. Ankara'da gece ve sabah yağmur vardı, başkent bugün güneşli ve 34 derece. İzmir'de lodos sert, dikilide nem yüzde 70'i görüyor. Adana da nemli ve 35 derece.

Marmara bugün zayıf lodosla çok bunaltıcı, sıcak çarpmalarına dikkat; gölgede 35-36 derece sıcaklık var. Gündüz güneşe rağmen, akşam Trakya'da yaz yağmuru olabilir, yarın yağmur Trakya'da gökgürültülü yağacak.

İç Anadolu'da sıcaklığı 33 dereceye çıkaran lodos beraberinde bulut ta taşıyor, bugün Niğde ve Kayseri yağmurlu, çarşambadan itibaren bu bölge daha sıcak.

Ege'de Çeşme-Kuşadası arasında bugün lodos sert, ama Bodrum-Fethiye arasında yine zayıf esiyor. Nem oranı bodrumda yüzde 65, kıyılarda akşam hava bulutlanabilir.

Akdeniz güneşli ve sıcak, lodosla gün oartsı nem Alanya ve Mersin'de 65, Anamur'da ise yüzde 80'i buluyor. Güneydoğuda ise sıcaklık bu hafta 40 dereceyi de görebilir.

Doğu Anadolu'da Erzurum-Ağrı, Van, Muş, Hakkari boyunca bu hafta da güniçinde yağmur geçişleri var. Çarşambadan itibaren ise yakıcı sıcaklar olacak.

Karadeniz'de poyraz esmeye devam ediyor, sabah Bolu-Kastamonu arasında, akşam Samsun'dan, Rize'ye yaz yağmurları görülecek, bu hafta sıcaklık da artıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber