Müftü: Kaçak su kullananın boy abdesti kabul olmaz

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Haziran 2009 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOLU Müftüsü Yaşar Yaprak, kaçak elektrik ve kaçak su kullanarak kamu hakkını haram yollardan kullanmanın, kişiyi dünya ve ahirette mutlu etmeyeceğini; kaçak suyla alınan boy abdestin kabul olmayacağını söyledi.

Kaçak elektrik ve su kullanan vatandaşları uyaran Müftü Yaprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, ?İbadetin kabul olması için yediğimiz yiyeceklerin helal olmasına özen göstermeliyiz. Aldığımız boy abdestinin kabul olması için, kullanılan suyun helal olması ve helal mekanlarda bulunması gerekiyor. Yapılan ibadet eğer haramdan geçiyorsa, kul hakkı varsa o ibadetin faydası yoktur. Kişiye hiçbir kazanımı yoktur. Kaçak elektrik ve kaçak su kullanarak kamu hakkını haram yollardan kullanmak, kişiyi ne ibadette ne de dünya ve ahirette mutlu eder. Alınan boy abdesti kabul olmaz, büyük haramlardandır? dedi.

Müftü Yaprak manevi boşluklar yüzünden cinayetlerin ve tacizlerin arttığını belirterek, şöyle konuştu:

?Meydana gelen toplumsal olaylar, cinayetler ve tacizler manevi boşluklardan kaynaklanıyor. Manevi doğruluğu almayan insanlar yanlışa saparlar. Anne baba terbiyesi aileden başlıyor. Ailede bu terbiyeyi alamayan evlatlar, daha sonra gittikleri eğitim kurumlarında da bu terbiyeden yoksun oldukları zaman, topluma zarar veriyorlar. Anne babalar çocuklarına doğru din bilgisi, din duygusunu, Allah korkusunu aşılarlarsa bu tür olaylar azalma gösterir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber