Yarbay Dönmez polisleri suçladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2009 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan, evinde ve Ankara Zir Vadisi'nde çok sayıda bomba bulunan Yarbay Mustafa Dönmez'in Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Silahların bulunduğu krokinin kendisine ait olmadığını ileri süren Dönmez, "Dursun Çiçek albayıma yapılan bana yapılsaydı (bunun) uydurma olduğu çok net anlaşılacaktı." dedi. Mahkemede emniyeti suçlayan ve kendisine komplo kurulduğunu iddia eden Yarbay Dönmez'in davası, 29 Haziran 2009 Pazartesi gününe ertelendi.

Ankara Zir Vadisi'nde bulunan bombaların yerini gösteren krokilerin evinde ele geçiren ve Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Yarbay Mustafa Dönmez, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Mahkemeye Dönmez'in avukatı Mehmet Nuri Aytekin de katıldı. Tanık olarak dinlenmesi istenilen Dönmez'in eşi Binbaşı Fatma Dönmez ise doğum yapmasından dolayı duruşmaya gelmedi.

Askeri eşyayı gizleme suçundan yargılanan Dönmez'in yüzüne iddianeme okundu. Mahkeme Başkanı, krokilerin emniyet ve jandarmada yapılan kriminal incelemelerinde Dönmez'in el ürünü olduğunun belirlendiğini açıkladı. Yazılı ve sözlü savunma yapacağını dile getiren Yarbay Dönmez ise iddiaları reddetti.

İstanbul, Malatya, Kars, Ankara ve Adapazarı'nda görev yaptığını anlatan Dönmez, bir komployla karşı karşıya kaldığını savundu. Arama kaydı DVD'lerini izlemek istediğini ve izleyemediği için de tam anlamıyla bir savunma yapamayacağını ifade eden Dönmez, krokileri polisi çizip koyduğunu ileri sürdü.

"Çiçek Albayıma yapılan bana yapılsaydı (bunun) uydurma olduğu çok net anlaşılacaktı." diyen Dönmez, krokilerin kendisine ait olmadığını savunarak, İbrahim Şahin'de bulunan krokinin incelenmesi halinde komplonun ortaya çıkacağını iddia etti. Lojman aramalarının hukuksuz bir şekilde yapıldığını ve herhangi bir yapılanma veya örgütle bağlantısı bulunmadığını dile getiren Dönmez, Atatürkçü Düşünce Derneği dahil hiçbir derneğe üyeliğinin bulunmadığını söyledi.

Mustafa Kemal'in subayı olduğunu anlatan Dönmez, TSK aleyhinde bir çalışma yürütmediğini söyledi. Ajandalarda bahsedilen kadınlarla ilgili "Onlar benim hayal ürünümdür" diyen Dönmez, mahkeme başkanının "Savcı, bahsedilen bazı kadınlarla görüşmüş. İlişkin olduğunu kabul etmişler" hatırlatması üzerine de "Konunun dışındadır." dedi.

Mahkeme heyeti, Yarbay Dönmez'in tutukluluk halinin devamına karar verirken duruşmayı 29 Haziran 2009 Pazartesi gününe erteledi. Dönmez'e yargılamadan dolayı açığa alındığını hatırlatan mahkeme heyeti, ayrıca TSK'da subay olan Alp Kaya'nın da dinlenmesi için tebligat yapılması istedi.

Dönmez'in, askeri malzemeyi saklamak suçundan 12 yıla kadar hapsi isteniyor. Savcılığın hazırladığı 8 sayfalık iddianamede, ele geçirilen 52 el bombasından 20'sinin 1981 ve 1984 yıllarında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na verildiği yer alıyor. İddianamede, Zir Vadisi'ndeki mühimmatın yerini gösteren krokinin Yarbay Dönmez'in el ürünü olduğu da belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber