Kritik MGK öncesi sürpriz buluşma

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 29 Haziran 2009 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA- Başbakan Erdoğan, yarın yapılacak kritik MGK toplantısı öncesinde bugün saat 11.00'de Başbakanlık Merkez Bina'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u kabul edecek. Orgeneral Başbuğ'un düzenlediği basın toplantısının ardından Hükümet ile TSK arasında yaşanan ?belge-kağıt parçası? polemiğinin, yarın yapılacak Milli Güvenlik Kurulu'nda tartışılması bekleniyordu. Erdoğan'ın, Orgeneral Başbuğ'u MGK'dan önce kabul edecek olması AKP'nin askeri yargının yetkisini tırpanlayan geceyarısı değişikliğini de gündeme getirdi. Orgeneral Başbuğ ve Erdoğan'ın, bu iki konu üzerinde konuşmaları bekleniyor.

Gül başkanlık yapacak

Başbuğ ve Erdoğan, yarın yapılacak kritik MGK'dan 24 saat sonra da bu yılın en önemli toplantılarından birini gerçekleştirecek olan Savunma Sanayii İcra Komitesi'nde buluşacaklar. Erdoğan ile Başbuğ en son perşembe günü gerçekleştirilen haftalık olağan görüşmelerinin aksine bu ayın 16'sında salı günü biraraya gelmişlerdi. Bu görüşmede de Taraf Gazetesi'nde yayımlanan belgeye ilişkin gelişmeler ele alındı.

Org. İlker Başbuğ'un TSK'ya yönelik uygulandığını söylediği ?Medya aracılığıyla asimetrik psikolojik harp? görüşünü MGK'ya getireceğini söylemesi, dikkatleri bugün yapılacak toplantıya çevirmişti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında yapılacak MGK'da, Orgeneral Başbuğ'un, basın toplantısında kamuoyuna açıklamadığı, TSK'ya karşı faaliyetleri içeren istihbarat bilgilerini, MGK toplantısında, kurul üyelerinin bilgisine sunacağı ifade ediliyor. Son olarak 28 Nisan'da toplanan MGK, kabine değişikliğinden sonra ilk kez toplanacak. Haziran ayı toplantısına, yeni bakanlar ilk kez katılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber