29 Haziran 2009'dan önemli gündem bsşlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2009 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

2- Bakanlar Kurulu, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkezi Bina'da toplanacak.

3- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sincan Uygur Özerk Bölgesi Parti Sekreteri Wang Lequan ve Bölge Valisi Nur Bekri'yi kabul edecek. Gül, daha sonra Bekri'nin onuruna vereceği öğle yemeğine katılacak.

-Urumçi programını, güneş panelleri ve rüzgar enerjisi tesislerini ziyaret ederek tamamlayacak olan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Türkiye'ye hareket edecek.

-Gül, Ankara Esenboğa Havalimanında basın açıklaması yapacak.

4- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis Spor Tesisleri'nde 2009 yılı TBMM Personeli 6. Spor Etkinlikleri Kapanış ve Kupa Törenine katılacak.

- Toptan, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Dilek Sabancı ve beraberindeki Türkiye Özel Sporcular Derneği yönetimi ve sporcularını İstanbul'da kabul edecek.

- Toptan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ndeki "Serginin Sergisi"nin açılışına katılacak.

5- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde düzenlenecek Jean Monnet Bursu Mezunları ödül törenine katılacak.

6- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Endonezya'da "Türkiye-Endonezya İş Forumu"na katılacak.

7- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Başkent Öğretmenevi'nde, "Öğrenci ve Okul Kıyafetleri Değerlendirme Çalıştayı"nın açılış konuşmasını yapacak.

8- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da, Interpromedya tarafından bu yıl 10.'su düzenlenen "İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması" ödül törenine katılacak.

9- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Fransa'da düzenlenecek "Türkiye Mevsimi"nin açılışı dolayısıyla gerçekleştirilecek basın toplantısına katılmak üzere İstanbul'dan Paris'e gidecek.

10- Maaşlara Temmuz zammı...

- Memur ve sözleşmeli maaşları, 1 Temmuzda yüzde 4,5 oranında artacak.

- Yılın 2. yarısında memur maaş katsayısı 0,05592, taban aylık katsayısı 0,74348, yan ödeme katsayısı da 0,01773 olarak uygulanacak.

- İkinci 6 ayda, aile ve çocuk yardımı dahil genel müdür maaşı 3.975 liradan 4.153 liraya, 13'ün 3'ündeki bir hizmetli maaşı da 1.167 liradan 1.218 liraya yükselecek.

11- Kenya Ticaret Bakanı Amos Kimunya'nın başkanlık edeceği heyet, İstanbul'da, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nu (TUSKON) ziyaret edecek.

12- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Amerikalı diplomat Matthew Bryza ve ABD'nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi Frank Urbancic'i kabul edecek.

13- Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, son ekonomik gelişmeleri partisinin genel merkezinde yapacağı basın toplantısında değerlendirecek.

14- Tören... Toplantı...

- Papa 16. Benediktus'un vekili Kardinal Jean Louis Tauran, "Saint Paul Yılı" etkinlikleri kapsamında Mersin'in Tarsus ilçesinde düzenlenecek ayine ve "Dinlerin Barışa Katkısı" konulu panele katılacak. Etkinliklere, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz da katılacak.

- Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ile Rekabet Kurumu'nun, Pakistan Rekabet Kurumu çalışanlarına verilecek eğitim programının açılış toplantısı Ankara'da yapılacak.

- Türk Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) ve Ege Koop'un işbirliğiyle, TAVAK ve Avrupa Türk İşadamları Birliği tarafından yürütülen "Avrupa Birliği ve Almanya'da Türk Girişimcilerin Ekonomik Gücü Araştırması"nın sonuçları, İzmir'de düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak.

- İstanbul Emniyet Müdürlüğüne atanan Hüseyin Çapkın, İzmir Polisevi'nde düzenlenecek uğurlama töreninin ardından hava yoluyla yeni görev yerine gidecek.

- Ege Bölgesi Sanayi Odası haziran ayı meclis toplantısı yapılacak.

15- 16. Akdeniz Oyunları, İtalya'nın Pescara kentinde sürüyor.

- Türk sporcular 14 branşta mücadele edecek.

16- Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün 71. Kuruluş Yıldönümü kutlanıyor.

- Yaz spor okulları ve il spor merkezlerinin açılış töreni yapılacak.

17- 14. Uluslararası Turgut Atakol Ümitler Basketbol Turnuvası, Bandırma'da başlıyor.

- Turnuvanın ilk gününde Türkiye ile Letonya, Hırvatistan ile Rusya karşılaşacak.

18- 17 Yaş Altı (B) Genç Bayan Milli Futbol Takımı, Yunanistan ile özel maçta Lüleburgaz'da karşılaşacak.

19- 8. Uluslararası İstanbul Ümit Bayanlar Basketbol Turnuvası, Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda sona eriyor.

- Türkiye, son maçını Rusya ile yapacak.

20- Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarına BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber