Öğretmenini bıçaklayan öğrenciye dava

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2009 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, kendisini kız öğrenciye laf attığı için uyaran ilköğretim okulu müdür yardımcısını göğsünden bıçakla yaralayan 14 yaşındaki genç ve bıçağı gizleyen kuzeni hakkında dava açıldı.

Adana 1. Çocuk Mahkemesinde açılan davanın iddianamesinde, PTT Evleri Mahallesi'ndeki Gazeteci Adem Yavuz İlköğretim Okulu'nun Müdür Yardımcısı İrfan Bektaş'ı (49) bıçakla yaralayan E.S (14) hakkında, ?kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla, cebir veya tehdit kullanmak? ve ?kamu görevlisini kasten yaralama? suçlamalarıyla 6 ay ile 3 yıl arasında hapis, olayda kullanılan bıçağı gizleyen arkadaşı M.S. (13) hakkında da ?suç delilini gizlemek? suçundan 3 ay ile 2,5 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İddianameye göre, dönercide çalışan E.S, olay günü kendisini öğrenci olmadığı halde okul bahçesinde bulunduğu ve kız öğrencilere laf attığı gerekçesiyle dışarı çıkması için uyaran Bektaş'a, ?beni kimse dışarı çıkaramaz, ben sana gösteririm? şeklinde yanıt verdi.

Bir süre sonra okula dönen E.S, okul bahçesindeki Bektaş'ı bıçakla göğsünden hafif şekilde yaralayıp kaçtı. Amcasının oğlu M.S ise olayda kullanılan bıçağı E.S'den alarak, gizledi.

İki zanlının, önümüzdeki günlerde tutuksuz yargılanmasına başlanacağı öğrenildi.

E.S, 4 Mart 2008 tarihinde Bektaş'ı yaraladıktan sonra kaçarak saklandığı apartmanın çatısında polis ekiplerince yakalanmış, Bektaş ise meslektaşlarının yardımıyla Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Yüreğir Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber