Okul Müdürüne eş görme yasağı

Haber Giriş : 04 Ocak 2005 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmaris Sabancı Lisesi Müdürü iken geçici görevle Datça Şehit Ersoy Yorulmaz Lisesi Müdürlüğü'ne atanan Güner Günay'ın Marmaris ilçe sınırları
içinde girmesi Valilikçe yasaklandı.

Güner Günay, eşi Marmaris Merkez Atatürk İlköğretim Okulu'nda öğretmen, kızı da aynı okulun ikinci sınıfında öğrenci olduğu için Valilik oluru ile çalışma saatleri dışında ve hafta sonu Marmaris'e gelip gitmesini izin verilmişti.Marmaris Sabancı Lisesi Müdürü iken 21.05.2004 tarihinde Datça Şehit Ersoy Yorulmaz Lisesi Müdürlüğü'ne geçici görevle atanan Güner Günay'ın, Marmaris ilçe sınırlarına girmesi Muğla Valiliğince yasaklandı.

Eşi ve kızı Marmaris Atatürk İlköğretim Okulu'nda öğretmen ve öğrenci olarak bulunan Günay, valilik oluru ile günün çalışma saatleri dışındaki kalan süre ile hafta sonu iznini Marmaris'te oturan ailesi ile birlikte geçiriyordu.Ancak Marmaris Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Güner Günay'ın Sabancı Lisesi Müdürlüğü görevinden ayrıldığı tarih olan 10.09.2004 tarihinden bu yana Şehit Ersoy Yorulmaz Lisesi Müdürlüğü'ne atanmasından kendisini sorumlu tuttuğunu, gittiği değişik yerlerde, özellikle akşam saatlerinde özel aracı ile (34 AS 0345) kendisini izleyip manen taciz ettiğini ileri sürerek tedbir alınmasını istedi.
Marmaris Milli Eğitim Müdürlüğü yazısının İl Makamı'na ulaşmasından sonra Muğla Valisi adına, Vali Yardımcısı M. Korkmaz Dinçer, Datça Kaymakamlığı'na
bir yazı yazı yazarak, Milli Eğitim Bakanlığı Personel İzin Yönergesi çerçevesinde gerekli tedbirlerin alınarak, gereğinin yapılmasını? ve valiliğe bilgi verilmesini istedi.

Bunun üzerine Datça Milli Eğitim Müdür Vekili, Datça Kaymakamlığı'na bir yazı yazarak, Müdür Güner Günay için verilen Marmaris'te oturma izninin iptali için "olur" istedi. Datça Kaymakamlığı'nın olur verdiği yazı aynen şöyle: "İlçemiz Şehit Ersoy Yorulmaz Lisesi Müdürü Güner Günay'ın hafta içi (hergün) gidip gelmesi ve hafta sonu tatilini Marmaris Kemeraltı Mahallesi 103 sokak, Martı Apartmanı no: 96/6 adresinde geçirmesi ile ilgili 12.07.2004 tarih ve 230/1963 sayılı Makamlarınızca uygun görülen izin onayının Valilik Makamının 23.12.2004 tarih ve 410/3827 sayıları yazılarına istinaden iptal edilmesi Müdürlüğümüzce uygun görülmektedir.
Makamlarınızca da uygun görüldüğü takdirde olurlarınızı arz ederim.

Bayram Ali Baş
Milli Eğitim Müdür Vekili
GüNER GÜNAY NE DEDİ
Marmaris Sabancı Lisesi Müdürü iken Datça Şehit Ersoy Yorulmaz Lisesi Müdürlüğü görevine geçici görevle atanan Müdür Güner Günay, Marmaris Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan'ın hakkında ileri sürdüğü iddialaırn hiçbirinin doğru olmadığını söyledi.
"Ben Zülayha Aldoğan'ı 7 aydır görmüyorum" diyen Müdür Güner Günay, Marmaris Sabancı Lisesi Müdürü iken okul kantin ihalesini AKP Muğla İl Başkanı Mehmet Nil Hıdır'ın, istediği kişileri vermediğini, bu nedenle Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir'in "yarın ihale yapmayın" demesi üzerine de "300 yetim öğrencim var, yetim hakkı yedirmem. İhale yapılacak ve en yüksek fiatı verene ihale edilecektir" dediğini anımsatarak, ihalenin yapılacağı gün olan 21.05.2004 tarihinde Datça Şehit Ersoy Yorulmaz Lisesi Müdürlüğü görevine geçici görevle döndüğünü ancak daha sonra İdari mahkemeden aldığı "yürütmeyi durdurma" kararının ancak bir hafta uygulandığını, tekrar Datça'daki görevine gönderildiğini söyledi.

Eşinin Marmaris'te görevli olduğu, çocuğunun ise aynı okulunun ikinci sınıfından öğrenim gördüğü için ailesinin yanında olmasının bir anayasal hak olduğunu söyleyen Günay, "Datça'dan dışarı çıkmam yasaklanmıştır. Yargılanmadan, sorgulanmadan birileri kendini savcı yerine koymuş ve okul müdürü Güner Günay'ı Datça açık cezaevine hapsetmiş, eşini ve çocuğunu görmesini engellemiştir. Ne anayasa, ne de insan hakları tanınmıştır" diye konuştu.

Güner Günay hakkını yasal yollardan arayacağını sözlerine ekledi. Günay'ın Marmaris'e girmesinin yasaklandığını duyan Eğitim-Sen ve diğer sivil toplum kuruluşları bu insanlık dışı hareketin durdurulması için ilerleyen günlerde eylem yapmaya hazırlanıyor.

birgün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber