Sağlık Bakanlığı'ndan 'domuz gribi' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2009 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, Tekirdağ'da yaşayan bir vatandaşta ?pandemik (H1N1) 2009? virüsünün tespit edildiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 27 Haziran'da yapılan testlerde pandemik (H1N1) 2009 virüsü tespit edilen vatandaşın, Avustralya'dan İstanbul'a 23 Haziran 2009'da geldiği ve 25 Haziranda öksürük ve halsizlik şikayetiyle İstanbul'da bir sağlık kuruluşuna başvurduğu belirtildi.

Yapılan muayenede, kişiye üst solunum yolu enfeksiyonu tanısı konularak ilaç tedavisine başlanıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

?Vatandaşımız aynı gece Tekirdağ'a giderken şikayetlerinin artması üzerine, Tekirdağ'daki bir sağlık kuruluşuna başvurmuştur. Yapılan muayenede pandemik (H1N1) 2009 virüsü enfeksiyonundan şüphelenilmesi üzerine İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileriyle temasa geçilmiştir. Gerekli önlemler alınarak Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne nakledilmiştir. Burada da hastadan alınan numuneler aynı gece referans laboratuvarımıza ulaştırılmıştır. Hastanın tedavisine hemen başlanmış, genel durumu düzelene kadar müşahede altında tedavisi yürütülmüştür.

Genel durumu düzelen hasta evinde izole edilerek tedavisi burada devam ettirilmektedir. Halen hastanın genel durumu iyi olup, evinde takibine devam edilmektedir. Hastanın yakın temaslı olduğu kişilere koruyucu ilaç verilmekte ve günlük takipleri yapılmaktadır.?

Açıklamada, ayrıca bazı basın yayın organlarında, ?Rize ve Samsun'da ateş şikayetiyle sağlık kuruluşuna başvuran ve tedavi altına alınan iki kişide pandemik (H1N1) 2009 (domuz gribi) olduğu? iddialarının yer aldığı belirtilerek, ?Söz konusu vakaların gerekli incelemeler başlatılmış, alınan numuneler referans laboratuvarımızda incelenmiştir. Herhangi bir grip etkeni tespit edilmemiştir? denildi.

Pandemik (H1N1) 2009 virüsü enfeksiyonunda karantina uygulamasının söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, ?Bulaşmayı en aza indirmek için kuralları belirlenmiş izolasyon uygulanması yeterli olmaktadır. Hastalar değerlendirilmekte ve ihtiyaç halinde hastanede izole edilmekte, diğerleri ise gereken tedbirler alınarak evinde izole edilmektedir. Yukarıda sözü edilen hasta da genel durumu düzelene kadar hastanede müşahede altında tutulmuş, sonrasında da evinde izole edilerek takipleri devam ettirilmiştir? ifadesine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber