Velilerden okulun taşınmasına alkışlı protesto

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Haziran 2009 18:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

DENİZLİ'de yeni Hükümet Konağı ve Hükümet Meydanı Projesi kapsamında yıkımı gündeme gelen ve kaderi projede birinci olacak mimari ekibin elinde olan Vali Vefki Ertür Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin binasının taşınması kararına öğrenci velileri ve Okul Aile Birliği üyeleri tepki gösterdi.

Proje kapsamında Üçler Mahallesi'ne taşınması kararlaştırılan okulun önünde toplanarak kararı alkışlarla protesto eden veliler, yerinde kalmasını istediklerini söyledi. Okul Aile Birliği Başkanı Nermin Karaıslı, 2 bin 500 öğrencisi olan okulun taşınmasını istemediklerini belirterek, şöyle konuştu:

?Okul için Üçler'de bir bina tahsis edilmiş, ancak orada yeterli donanım yok. Bunun şimdi sırası değil. Ayrıca bu çocukların cebinde parası yok. O kadar yolu nasıl gelip gidecekler. Taşınmak istemiyoruz. Taşınsak bile okul yeterli donanıma sahip değil. O okullarda atölye bile yok. Atölyelerin konulacağı bir yer yok. Başka yerde kız çocukları okusun diye üzerine para veriyorlar. Okul taşınırsa eksik eğitim alacaklar. Öğrenci sayısının yoğun olması nedeniyle okulda ikili öğretim yapılıyor. Önerilen okullar kız öğrenciler için çevre olarak güvenli geliş, gidiş açısından uygun değil? dedi.

30'a yakın öğrenci velisi taşınma kararını alkışlarla protesto ettikten sonra dağıldı. Vali Vefki Ertür Kız Meslek Lisesi, proje yarışmasında birinci olacak mimari proje ekibi tarafından bulunduğu yer Hükümet Konağı olarak belirlenirse yıkılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber