Eğitim gördükleri okullarını talan ettiler

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2009 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 3 öğrenci, eğitim gördükleri okullarını talan etti. Öğrencilerin 25 bin lirayı bulan talanı, kameralar tarafından da görüntülendi. Gözaltına alınan üç çocuk, yaşları küçük olduğu için serbest bırakılırken, öğretmenleri ve velileri gördükleri görüntüler karşısında şoke oldu.

Ereğli'de Turgut Reis İlköğretim okulunda okuduğu öğrenilen B.U (13), yeğenleri B.A (14) ve B.M.Ö. (13) ile birlikte girdikleri okulda büyük zarara yol açtılar. 27 Haziran Pazar günü saat 17.30 sularında okula gelen öğrenciler, küçük bir pencereden içeri girdi. Yaklaşık 10 sınıfı dolaşan öğrenciler, okula zarar vermeye, sınıflarda bulunan tutkal, vernik ve diğer sıvı boya malzemelerini etrafa dökerek başladı. Dolaplardaki paket halinde olan ve okul aile birliği tarafından temin edilen A4 kâğıtlarını da etrafa saçan öğrenciler, yine tutkal ve vernikleri bilgisayarlara ve diğer elektronik eşyaların üzerine döktü.

Olay pazartesi günü öğretmenlerin okula gelmesiyle ortaya çıktı. Durumu öğrenince okula gelen Okul Müdürü İbrahim Yılmaz kamera kayıtlarını izlemesinin ardından durumu polise bildirdi. Yapılan inceleme de okula zarar veren çocuklardan birisinin kendi öğrencileri olduğunu gören öğretmenler şoke olurken durum polise bildirildi. Gözaltına alınarak emniyete getirilen öğrencilerin verdikleri ifadeler ise öğretmenler ve ailelerinde ikinci bir şok dalgası oluşturdu.

Kendi sınıflarının savaş alanına döndüğünü gören öğretmenler, ne olduğunu anlayamadıklarını ve öğrencileri olan B.U.'nun derslerinde de bir problem olmadığını ifade ettiler.

Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen çocuklar, "Bunu neden yaptınız" sorusuna verdikleri cevap da herkesi şaşırttı. "Bunun nedeni yok. Girdik yaptık" diyen çocukların aileleri de gördükleri manzara ve çocukların tavırları karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadı. 3 çocuk, yaşının küçük olması nedeni ile kimlik tespitlerinin ardından serbest bırakıldı

Öte yandan okula gelen bilirkişilerin zarar gören sınıflarda incelemeye başladıkları belirtildi. İlk etapta belirlenen ve zarar gördüğü tespit edilen bilgisayarlar, projeksiyon aleti, elektronik eşyalar ve okul sarf malzemelerinin düzenlenecek rapor sonrasında Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edileceği belirtildi. Okulda yaklaşık 25 bin liralık bir zarar olduğu ifade ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber