4/B'li sağlık personelinin becayiş müracaatı Temmuz'da alınacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Haziran 2009 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen'in, sözleşmeli personelin eş durumu tayini ve becayiş taleplerinin bir an önce karşılanması için yaptığı girişimler neticesinde Sağlık Bakanlığı ilk olarak becayiş taleplerini değerlendirmeye alıyor.

Sağlık-Sen Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, 9 Haziran 2009 tarihinde Sağlık Bakanı ile yaptığı görüşme sonrası, hem 4/B'lilerin eş durumu ve becayiş taleplerinin bu yıl içinde karşılanması için Sağlık Bakanı'nın çalışma başlatılması talimatı verdiğini, hem de 4924'lülerin eş durumu tayin hakkı için yönetmelik değişikliğine gidildiğini duyurmuştu.

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı, ilk olarak 4/B'li personelin becayiş taleplerini değerlendirmeye aldı. Yakın zamanda Bakanlık tarafından duyurulacak olan düzenlemeye göre, becayiş müracaatları Temmuz ayı içerisinde alınacak, Ağustos ayı içinde de müracaatı kabul edilenlerin atamaları yapılacak ve aynı ay içinde atandıkları yerlerde göreve başlayacaklar.

4924'lüler için yönetmelik değişikliği Başbakanlıkta

4924'lülere eş durumu tayin hakkı için, Sağlık Bakanlığı'nca Sözleşmeli Personel Atama Nakil Yönetmeliğinde yapılan değişiklik Başbakanlığa gönderildi. Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından eş durumu tayin hakkına kavuşacak olan 4924'lüler için de, 4/B'li sözleşmeli personel için uygulanacak prosedür geçerli olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber