Kamudaki sosyologların 4 yılı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Temmuz 2009 00:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yıl 2005 sonları?

Kamu ilk defa sosyolog ünvanıyla tanışıyor.Bu,bilimsel bakışın kamusal olaylara katılması anlamında çok önemli bir gelişme?

Sosyologlar artık kamuda görev almaya başladılar.Adalet Bakanlığı'na bağlı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi kurumunda diğer mesai arkadaşlarıyla birlikte (Sosyal Çalışmacı,Psikolog ve Öğretmen)bir ekip oluşacaktı.Oluştu da..

Yıl 2007 Ağustos ayı.

Sosyolog alımına SHÇEK de dahil oldu.SHÇEK ilk kez o yıl sosyolog alımına başladı.Sosyal hizmetlere sosyolojik bakış geç de olsa kazandırılacaktı.Ülke adına olumlu gelişmelerdi bunlar?Zaten gelişmiş dünya ülkeleri sosyal konularda sosyolog istihdam eder.Biz de sosyolog istihdamına geç de olsa başladık.

Sosyologların kamuda göreve başladıklarından bu yana yaklaşık 4 yıl geçti.

Peki göreve başlayan sosyologlar ne durumdalar acaba?

Sosyologlar mesleklerini icra edebiliyorlar mı? Özlük hakları diğer mesai arkadaşlarıyla aynı düzeyde mi?Kısacası sosyologlar mutlular mı?

Bu soruların cevabı ne yazık ki HAYIR?

Sosyologlar sorunlarını 4 yıldır üniversitelerdeki sosyoloji bölümü öğretim üyelerine, Sosyoloji Derneği'ne, TBMM üyeleri ve Bakanlıklara, Gazete köşe yazarlarına yazdılar, anlattılar..

Peki sonuç ne?

Sonuç çıkmadı maalesef.Bugün kamuda çalışan sosyologlar düz memur sınıfında ve en düşük memur maaşıyla çalışmaktadırlar.Tabi bu durum,zaten iş barışını çok olumsuz etkiliyor.Sosyologlar sosyal sorunların çözümüyle uğraşmak yerine ,ne yazık ki ve doğal olarak kendi özlük sorunlarıyla uğraşmaktadırlar..

Peki sosyologlar ne istiyor?

Çok şey istemiyorlar aslında.İstedikleri sadece mesai arkadaşlarıyla aynı özlük haklarına sahip olmak.Bu da çok şey olmazsa gerek.Ama çok görünecek ki 4 yıldır bu istekleri yerine getirilmedi.Getirileceğine dair herhangi bir işaret de yok.

Türkiye'de meydana gelen sosyal olaylar ve sorunlar sosyolog istihdamını haykırırken,sınırlı sayıda istihdam edilen sosyologlar özlük haklarını haykırıyor?

Yazık oluyor gerçekten,hem sosyologlara hem de çözümler bekleyen Türkiye toplumuna?

Yukarıda yer alan yazı, Haber Gönder bölümüne iletilmiş olup, içeriği uygun bulunarak yayıma alınmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber