Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 02 Temmuz 2009 09:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de sıcak hava dalgasının etkisiyle sıcaklık iki gün içinde 3 derece daha artacak. Ancak batıda kuvvetlenen rüzgarlar serinlik veriyor.

- Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul'da yağış beklenmiyor, sıcaklık 32 derece ama poyraz yönlü rüzgar bu 3 gün kuvvetli esecek. Ankara'da sıcak çarpmalrına dikkat, sıcaklık 35 derece, yarın ise yağmur var. İzmir'in sahil beldelerinden sonra rüzgar şehir merkezinde de kuvvetlendi. Adana bugün 37 derece.

Marmara'da 32 ila 35 derece sıcaklığa rağmen kuvvetli poyraz bunaltıcılığı önlüyor. Nem düşük. akşam Bilecik, Sakarya'da yağış olabilir. Yarın bölgede bulutlar sıklaşacak.

İç Anadolu'da sıcaklık iki gün 30 ila 33 derece, Konya'da ise 34 derece. Rüzgarın da hafif esiyor olması bu bölgede havayı bunaltıcı kılıyor. Yarın Eskişehir ve Ankara'da yağmur var.

Ege bugün daha sıcak, Denizli ve Aydın 37, Afyon 34 dereceye çıkıyor. Kıyılarda kuvvetlenen karayel ise bu sıcaklık yükselişinin hissedilmesini engelliyor, ancak bunlar yazın en sıcak günleri değil, pazardan sonra daha sıcak geçebilir.

Güneyde iki gün sıcaklık Adana'dan, güneydoğuya 37-39 derece, kıyılarda hissedilen sıcaklık 42 dereceyi buluyor. Denisuyu sıcaklığı ise 26-27 derece

Doğu Anadolu güneşli, üç gün sadece kars'ta yağış sürecek, bölgede rüzgar sertleşiyor. Sıcaklık m

Malatya'da 35, Erzurum'da 27 derece.

Karadeniz'de Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyılarında poyraz kuvvetleniyor, Doğu Karadeniz'de rüzgar zayıf, yağışlar ara verdi, sıcaklık 26 ila 30 derece arasında.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber