HAK-İŞ, iş bırakma eylemine destek verecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2009 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Başkanı Salim Uslu, kamuda çalışan 250 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmelerinin 6 aydır sonuçlandırılamadığını hatırlatarak, iş bırakma eylemlerine destek vereceklerini açıkladı.

Salim Uslu, yaptığı yazılı açıklamada, "İş alemine yönelik her türlü imkan ve avantaj peş peşe sunulurken, kamu işçilerine gerçekleşen enflasyon oranında bir zammı bile çok görmek sosyal adalet ilkesine uygun düşmez" dedi. Hükümeti, enflasyonla mücadele ve kamu açıklarının faturasını sadece işçilere yüklemeye çalışmakla suçlayan Uslu, özel sektörün de hükümetin düşük zam oranlarını örnek alacağını savundu. Uslu, "Hükümetin vurduğu yerde özel sektör öldürmeyi tercih edecektir" dedi.

TÜRK-İŞ'le ARAMIZDAKİ SENDİKAL REKABETİ BİR KENARA BIRAKIYORUZ

Türk-İş'e de çağrıda bulunan HAK-İŞ Başkanı, "Sendikalarımızın aldığı yetkilere yaptığınız itirazları geri çekin, süreci ve mücadeleyi birlikte göğüsleyelim, toplu sözleşme hakkını engelleyerek işçileri daha fazla mağdur etmeyin" ifadelerini kullandı. Salim Uslu, şöyle devam etti: "İşçi hareketinin dayanışması ve güç birliği adına Türk-İş'le aramızdaki sendikal rekabeti bir kenara bırakıyoruz. 7 Temmuz Salı günü bir saatlik iş bırakma eylemine HAK-İŞ'e bağlı kamudaki tüm üyelerimiz katılarak destek vereceklerdir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber