Kendisini vuranın ağabeyini adliye önünde öldürdü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Temmuz 2009 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2 kişiyi yaralayan sanık için tahliye kararı verilince kavga çıktı

GÜMÜŞHANE'de bir süre önce Mahmut ve Mesut Tonyalı'yı işyerinde bacaklarından vurarak yaralayan Yusuf Gedik'in, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması yönünde karar çıkması üzerine Adliye önünde başlayan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Olayda 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Olay bugün saat 11.20 sıralarında Gümüşhane Adliyesi önünde meydana geldi. 24 Nisan 2009 günü Mahmut Tonyalı (40) ile oğlu Mesut Tonyalı'yı (18) Atatürk Caddesi üzerindeki konfeksiyon işyerinde tabancayla bacaklarından vurduktan sonra yakalanarak tutuklanan Yusuf Gedik (24), saat 10.00 sıralarında hakim karşısına çıktı. Duruşma sonunda mahkeme Gedik'in tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Bu karar üzerine adliye önünde bekleyen tarafların yakınları arasında tartışma başladı. Yusuf Gedik'in ağabeyi Kısmet Gedik (27) ve arkadaşı Ersin Tosun (40) ile işyerinde Yusuf Gedik'in kurşunlarına hedef olan Mesut Tonyalı arasındaki tartışma giderek büyüdü. Bu sırada belindeki ruhsatsız tabancayı çeken Mesut Tonyalı, Kısmet Gedik ile Ersin Tosun'a kurşun yağdırdı. Ağır yaralanan Kısmet Gedik kanlar içinde yere yığılırken, Ersin Tosun ise omzundan aldığı tek kurşunla yaralandı. Polis olaya müdahale ederek Mesut Tonyalı'yı gözaltına aldı.

Yaralı olan Kısmet Gedik ve Ersin Tosun Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücuduna 9 kurşun isabet ettiği belirtilen Kısmet Gedik kurtarılamadı.

Bu arada, olay sonrasında polisin gözaltına aldığı Mesut Tonyalı'nın, emniyete götürülürken, ?Hepsinde silah vardı. Bize silah gösteriyorlardı? demesi dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber