Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki'ye sürgün suçlaması

Haber Giriş : 04 Ocak 2005 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sag-sol Kavgası

Sendika: Memur kıyımı yapıyor

Tiryaki: Ağalığa izin vermem

ALTINDAĞ'DA SÜRGÜN İDDİASI

Belediye Emekçileri Sendikası, Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'yi 'Sol görüşlü memurlara kıyım yapıp, tavsiye etmekle suçlarken , Tiryaki de 'Gönderdiğim memurlardan üçte ikisi sağcı değilse yaptıklarımdan vazgeçeceğim'dedi.

ALTINDAĞ Belediyesi'ndeki memurlar ile Başkan Vey-sel Tiryaki arasındaki sürtüşme, giderek büyüyor.
Belediyenin iki memur sendikasından siyaset yelpazesinin solunda yer alan Belediye Emekçileri Sendikası, Tiryaki'yi 'Sol görüşlü memurlara kıyım yapıp, tas-viye etmekle suçlarken, Tiryaki de, 'Gönderdiğim memurlardan üçte ikisi sağcı değilse yaptıklarımdan vazgeçeceğim' dedi.
Altındağ Belediyesi'ndeki görev yeri değişiklikleri Tiryaki ile memurları birbirine soktu. Tartışmalar giderek şiddetlenirken, İki tarafta birbirlerine ağır ithamlarda bulunuyor.
Tüm Belediye Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) 2 Nolu Şube Başkanı Cebrail Arslan ve şube yöneticisi Mehmet Ali Görür, Tiryaki'yi belediyeden solcuları tasviye etmekle suçladılar. Aralarında ilköğretim okullarının da bulunduğu birçok kuruma sendikalarına bağlı memurların sürgün edildiğini iddia eden ikili, 'Başkan karşısında örgütlü bir güç görmek istemiyor' dedi. Tiryaki'nin uygulamalarından hiçbirinin yasalara uygun olmadığını savunan Arslan ve Görür şu iddiaları dile getirdi:
'Geçici görevlendirme yasalara uygun olmadığı için, herkes mahkemeyi kazanıp, görevine geri dönüyor. Şimdi de 657 sayılı kanuna tabi 63 memurun atamaları il-ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapıldı. Bu atamalar tamamen istekleri dışında ve kanuna aykırı yapılmış atamalardır. Gönderilenlerin hepsi de bizim sendikamıza bağlı sosyal demokratlar.'
Şube Başkanı Arslan, sendika yöneticisi olarak kendisinin bile "kanunlara aykırı şekilde sürüldüğünü' savunarak, 'Beni bile 4688 sayılı Sendikalar Yasası'nı çiğneyerek, Mamak'ta bir okula sürdü. Ben de mahkemeye gidip, görevime geri geleceğim. Bizi yıldırma politikası bir sonuç vermeyecek' dedi.

GİDENLERİN ÇOĞU SAĞCI
Arslan ve Görür'ün iddialarına yanıt veren Tiryaki ise, belediyeden başka kurumlara geçişi sağlanan memurlardan çoğunluğunun sağ görüşlü olduğunu ileri sürerek, 'Sağcüan solcuların üçte ikisi oranında gönderilmediyse, yaptığım tüm işlemleri durdurarak, geri adım atacağım' dedi. Göreve geldiğinden bu yana memur sayısını 357 kişi azalttığını açıklayan Tiryaki, belediye kaynaklarının tamamının memur ve işçi maaşlarına gittiğim savundu.
Tiryaki şöyle konuştu:

BİN 500'Ü BANKAMATIK MEMURU
'Yasada, 'personel giderlerin, bütçenin yüzde 30'unu geçemez' diyor. Bizde ise bu oran yüzde 90'larda. Bakın, Altındağ Belediyesi'ndeki memurların bin 500'ü banka-matik memuru. Ben bu durumda sendika ağalığına izin vermem. 15 yılda 10 gün çalışmayan insanlar şimdi utanmadan eylem yapıyor.
Gönderdiğim memurlar arasında solcu-sağcı ayrımıda yapmıyorum. Beni son bir aya kadar, 'AKP'li belediye başkanına bakın. Kendine oy atan sağcılara zulüm yapıyor' diye kendi tabanım eleştiriyordu. Şimdi son bir ayda solcular başladı. Benim işim bunlar değil, benim işim Ankara'nın göbeğindeki gecekondu merkezi Altındağ'ı bu durumdan kurtarmaktır, ilçemizde park yok, yol yok, güvenlik yok. Paramın tamamını personele yedirerek, ben işimi yapamıyorum.'

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber