Sözleşmeli sağlık çalışanlarının becayiş başvuruları yarın başlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2009 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sözleşmeli sağlık çalışanlarının becayiş (karşılıklı yer değiştirme) hakkından yararlanmaları için başvurular yarın başlıyor. Başvurular öncesi internet siteleri üzerinden iletişim kuran çalışanlar, karşılıklı yer değiştirmek için anlaşıyor.

Hazırladığı yönerge ile becayiş başvurularının Ekim ayında alınmasını ve Ocak 2010'da personelin göreve başlamasını öngören Sağlık Bakanlığı, daha sonra talepler üzerine becayiş hakkının kullanımını öne çekti.

Buna göre, becayiş yapmak isteyen sözleşmeli sağlıkçılar, 6 Temmuz?24 Temmuz 2009 arasında görev yaptıkları yerin İl Komisyonuna, karşılıklı yer değişikliği yapacakları 4/B sözleşmeli personelin açık kimliği ve görev yerini de belirterek yazılı talepte bulunacak.

Karşılıklı yer değişikliği uygun görülenlerin görev yerleri ile ilişikleri, 14 Ağustos 2009 tarihi itibariyle kesilecek. 10 Ağustos 2009'dan itibaren sigortalılık işlemleri ve hizmet sözleşmesi yapılması amacıyla yeni görev yerlerine müracaat etmek üzere 5 gün izinli sayılacak söz konusu kişiler, yeni görev yerlerinde 15 Ağustos 2009'dan geçerli olmak üzere hizmet sözleşmesi imzalayarak istihdam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber