40 bin köyün yüzde 99'unda ADSL var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2009 22:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yurt genelindeki 40 bin köyün yüzde 99'unda geniş bant internet bağlantısının bulunduğunu bildirdi.

Bakan Yıldırım, Bartın'da düzenlenen duble yol açılışı töreninde yaptığı konuşmada, bölünmüş yollarla birlikte trafik kazalarında yüzde 74 azalma olduğunu belirterek, "Bırakın kazalardaki bu kadar insanın hayatını kurtarmayı, sadece bir vatandaşımızın dahi yaşamasına vesile olduysak bunun bedeli ölçülemez" dedi.

Bakan Yıldırım, ülke genelinde 40 bin köyün yolunu yaptıklarını ve bu köylere su getirdiklerine işaret ederek, "Bu yolların yapımında, 3 bin 500 şantiyede 400 bin civarında kişi çalışıyor. Bu yolların gerçek kahramanı onlardır. 100 bin kişiye yaklaşan ulaşım, iletişim ordusu ile ülkenin kalkınması, vatandaşlarımızın refahı için durmadan, yılmadan ve yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Binali Yıldırım, iletişim çağında sadece otoban, duble ve köy yolları yapmanın yeterli olmadığını, internet otobanlarına da ihtiyaç olduğunu vurguladı. Karadan ve havadan internet otobanlarını da inşa ettiklerini dile getiren Bakan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"İletişimde Türkiye'yi Afrika seviyesinden aldık, Avrupa'nın 6'ncı, dünyanın 13'üncü ülkesi haline getirdik. 2002'den itibaren ülkemizin her tarafında geniş bant internet var. Türkiye'nin 40 bin köyünün yüzde 99'unda ADSL var" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber