Ören Belediye Başkanı DSP'den istifa etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2009 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Muğla'da 2009 yerel seçimlerinde, CHP'den istifa ederek DSP'den Belediye Başkanı adayı olup seçilen Ören Belediye Başkanı Kazım Turan ile 4 meclis üyesi partilerinden istifa etti.

Başkan Turan ve belediye meclis üyeleri ile birlikte DSP Ören Belde Başkanı S. Mustafa Kuray ve belde yönetimi de istifa etti. Turan'ın Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e yakınlığı nedeniyle, 2011 genel seçimlerine kadar kurulması beklenen Türkiye Değişim Hareketi'ne katılacağı iddia ediliyor. Ören'in DSP'li Belediye Başkanı Kazım Turan ile belediye meclis üyeleri Hüseyin Topuz, Mehmet Türkmen, İbrahim Barbaros ve Kamil Özmen partilerinden istifa etti. DSP Belde Başkanı S. Mustafa Kuray ile yönetim kurulu üyeleri Ümit Vahit Çerçi, Selma Altınsoy, Mustafa Aktaş, Mehmet Erbey, İbrahim Yıldırım ve Hamit Bozkurt da Başkan Turan ile birlikte hareket ederek partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Yerel seçimlerin arifesinde CHP'den istifa eden Başkan Turan, Ören'de düzenlenen törende DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in taktığı rozetle DSP'li olmuş ve ardından bu partiden aday olarak yeniden Ören Belediye Başkanlığına seçilmişti. Başkan Turan; ?Bizim DSP'ye davet edildiğimiz zamanki yöneticilerden bir çoğunluğu ya DSP'de yönetici değiller ya da DSP'den istifa ettiler. O zamanki iktidar olmaya dönük beklentilerimizin şu anda kalmadığını gördük. Dolayısıyla bağımsız kalmamızın Ören'imiz açısından daha yararlı olacağını düşünerek istifa ettik? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber