Sağlık-Sen: Sağlık çalışanlarından özür dileyin

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2009 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara- İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni doğan ünitesinde, 2008 Eylül ayında 13 bebeğin ölüm olayını araştıran Sağlık Bakanlığı hazırladığı raporda, bebek ölümlerinin damar içi beslenme sıvısındaki sorundan kaynaklandığını açıkladı.

Bakanlığın bu açıklamalarını CHP Milletvekili Canan Arıtman, "ellerini yıkamayan sağlık çalışanlarının bebek ölümlerine neden oldu" şeklinde yorumladı. Arıtman'ın açıklamalarını manşetine taşıyan Sabah gazetesi "Pasaklı Hemşire 13 bebeğe kıydı" şeklinde başlık attı. Arıtman'ın açıklamaları ve Sabah gazetesinin manşeti sağlık çalışanlarının yoğun tepkisine neden oldu.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının yetkili sendikası olan Sağlık-Sen, Arıtman'ı ve Sabah gazetesini tüm sağlık çalışanlarından özür dilemeye çağırdı. Sendika'dan yapılan yazılı açıklamada, insanların hayatı için emek veren sağlık çalışanlarının, yasal ve bilimsel dayanaktan yoksun bir şekilde, hijyen gibi hayati bir konuda dikkatsizlikle suçlandığına dikkat çekilerek şöyle denildi:

''Kamuoyunda, sık sık polemiklerle gündeme gelmeye çalışan bir kişi olarak tanınan milletvekilinin, Bakanlığın kendisine vermiş olduğu yanıtı, medyatik bir boyuta taşımak için, sağlık çalışanlarını hedef aldığı gayet açıktır. Ancak Sabah gazetesinin sokak diliyle manşetine taşıdığı çirkin haber; medyatik olma kaygılarını aşmış, yaklaşık 400 bin üyesi olan sağlık camiasına hakaret içeren bir boyuta ulaşmıştır. Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası olarak, sağlık çalışanlarına hakaret eden gazeteyi ve gündeme gelmek için bu sefer sağlık çalışanlarını seçtiği anlaşılan CHP milletvekilinin çirkin iftiralarını bir kez daha kınıyor, kamuoyunun huzurunda tüm sağlık çalışanlarından özür dilemeye davet ediyoruz.''

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber