Çöl sıcakları geliyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 07 Temmuz 2009 09:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; sabah saatlerinde Göller Yöresi (Isparta ve Burdur) ve Doğu Anadolu'nun doğusu ile öğle saatlerinden sonra İç Ege (Denizli, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya), İç Anadolu'nun güney ve batısı (Eskişehir, Konya, Karaman, Niğde ve Ankara), Akdeniz'in iç kesimleri (Isparta, Burdur, Osmaniye, Kahramanmaraş), Doğu Anadolu'nun doğusu (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari) ile Bolu, Bilecik, Edirne, Kırıklareli, Adana ve Mersin çevrelerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin iç ve doğu bölgelerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Ülkemizin güney ve iç bölgelerinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredecek.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

DİKKAT! ÇÖL SICAKLARI GELİYOR

Türkiye yarından itibaren çöl sıcaklarının etkisi altına girecek. Sıcaklıklar 3 - 5 dereceye varan artışlarla İstanbul ve Ankara'da 35, İzmir'de 37, Denizli, Aydın ve Manisa'da 40 dereceye kadar yükselecek. Sıcak hava dalgası hafta sonu yurdun doğusuna kayacak. Önümüzdeki 2 günde sağanak yağışın görüleceği Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise aşırı sıcaklar hafta sonu etkili olacak.

SICAK SONRASI YAĞMUR

Aşırı sıcakların ardından Trakya ve İstanbul'da cuma günü yağış görülecek. Sağanak, hafta sonu Batı Karadeniz'de etkili olacak. Yetkililer, aşırı sıcaklar nedeniyle özellikle tansiyon ve kalp yetmezliği rahatsızlıkları olan hastaları sıcak çarpmalarına karşı uyarırken, orman yangınlarına karşı dikkatli olmaya çağırdılar. Uzmanlar vatandaşlardan güneşin en dik olduğu öğle saatlerinde dışarı çıkmamalarını ve bol su tüketmelerini önerdi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık, batısı ile zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bilecik, Edirne ve Kırıklareli çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, bölgenin güney ve iç kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Denizli, Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Genellikle parçalı, iç kesimleri ile zamanla bölge geneli çok bulutlu, Göller Yöresi ile öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimleri (Isparta, Burdur, Osmaniye ve Kahramanmaraş) ile Mersin ve Adana çevreleri aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin güney ve batısı (Eskişehir, Konya, Karaman Niğde ve Ankara çevreleri) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğusu çok bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, doğusu (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari) kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber