Önce kurşunlu mektup, şimdi de kurşunlu dilekçe

Haber Giriş : 05 Ocak 2005 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Dilekçe Komisyonu'na gönderilen dilekçeler görenleri haynetler içerisinde bırakıyor. Meclis'e kurşun gönderen de var takma dişini yollayan da!

Meclis'e 'kurşunlu' dilekçe

TBMM Dilekçe Komisyonu'na sorunları ve taleplerini ileten vatandaşlar, ilginç yöntemlere başvurmaya başladı. Komisyonu'na gönderilen iki dilekçeden biri boş diğeri dolu iki tabanca mermisi çıktı. Bir başka mektuptan çıkan takma diş ise komisyon üyelerini kahkahaya boğdu. Kırklareli'nden Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na bir mektup yazan ve güvenlik gerekçesiyle adı açıklanmayan bir kadın, mektubunun içine bir kurşun koydu.

Dilekçe sahibi, evi kurşunlanmasına rağmen hakimin aleyinde karar verdiğini savunurken, mektubun içine bir de kurşun koydu. Kurşunun, evine sıkılanlardan birisinin olduğunu iddia etmesine rağmen kurşunun dolu olması komisyonda şüphelere neden oldu. Kurşunlu mektup gereğinin yapılması için Kırklareli Valiliği'ne, kurşun ise güvenlik birimlerine teslim edildi.

Kurşunlu mektup polisten

Meclis'te geçen yıl da kurşunlu mektup olayının yaşandığı ortaya çıktı. Osmaniye'den yazan ve emniyetten ihraç edilen bir vatandaşın gönderdiği mektubun içinden de bir tabanca mermisi çıktı. Bu mektubun ve kurşunun Meclis güvenlik yetkilileri tarafından Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildiği öğrenildi.

İnsan Hakları Komisyonu'na gönderilen bir başka mektuptan da takma diş çıktı. Bir vatandaş, sağlık kurumlarından şikayetçi olduğunu belirtirken, bu şikayetini kuvvetlendirmek için mektubun içine takma diş koydu. Vatandaşların başvurduğu bu yöntemler üzerine, Meclis'te tüm mektuplar daha sıkı kontrolden geçirilmeye başlandı.

haber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber