Eğitim-Sen: Üniversite ticarethane oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2009 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, ''asgari ücretin 527 TL olduğu, işçi ve kamu emekçilerinin ay sonunu getirmekte zorlandığı bir dönemde harçların yükseltilmesinin dikkat çekici olduğunu'' bildirdi.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de üniversite eğitiminin ticarileştirilmesinin ilk adımının, öğrencilerden ''eğitim maliyetlerine katılmak'' adı altında harçların alınmasıyla başladığını savundu.

Harçların, üniversiteye kayıt yaptırabilmenin ve üniversite eğitimine devam edebilmenin ön koşulu haline geldiğini belirten Kılıç, açıklamasında şunları kaydetti:

''YÖK, 2009-2010 eğitim-öğretim yılında üniversite harçlarına yüzde 8 zam yapılmasını kararlaştırdı. Sembolik rakamlarla başlayan üniversitelerde harç uygulaması, bugün önemli büyüklükte rakamlara ulaşmıştır.

Tıp Fakültesinde çocuğu okuyan bir aile, çocuğu için 591 TL harç ödeyecektir. Asgari ücretin 527 TL olduğu, işçi ve kamu emekçilerinin ay sonunu getirmekte zorlandığı bir dönemde harçların yükseltilmesi dikkat çekicidir. Üniversitelerde harç alımlarıyla başlayan piyasalaştırma süreci, üniversite eğitiminin ticarileştirilmesi ile sonuçlanmıştır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber