Meclis'e yargıdan e-posta var: İşleminiz yasa dışı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 09 Temmuz 2009 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç hakkında internet ortamında dolaşan bir e-postayı birbirlerine gönderdikleri için görevlerine son verilen Meclis çalışanları Naciye Uçar Başaran ve Songül Yardımcı, mahkeme kararlarıyla görevlerine geri döndü.

Dava konusu olay 2007 yılında TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı'nda sözleşmeli memur Naciye Uçar Başaran'ın, kendisine gelen ve ?Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç Menemen isyancısı Derviş Mehmet'in torunudur' yazılı e- posta mesajını çalışma arkadaşı Songül Yardımcı'ya, Yardımcı'nın da başka arkadaşlarına göndermesiyle başladı. Bir memur, e-postalardan yönetimi haberdar edince, Başaran ve Yardımcı'nın bilgisayarları açtırıldı. İki memur hakkında İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde de dava açıldı.

Memurlar, açılan ceza davasından beraat etti. Aynı dönemde Meclis Başkanlığı, Başaran ve Yardım için disiplin soruşturması açarak aylıktan kesme cezası verdi.

İki memurun başına gelenler bununla da sınırlı da kalmadı. Başaran'ın sözleşmesi, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın ?oluruyla' 31 Aralık 2007'den itibaren uzatılmadı. Aynı pozisyonda çalışan Songül Yardımcı ise Başbakanlık kanalıyla PTT Genel Müdürlüğü emrine naklen atandı. Başaran görevine son verilmesi, Yardımcı başka bir yere atanma işlemini iptal istemiyle dava açtı.

Başaran'ın davasına bakan Ankara 16. İdare Mahkemesi'yle Yardımcı'nın davasına bakan İstanbul 10. İdare Mahkemesi, TBMM Başkanlığı'nın söz konusu kararlarının hukuka uygun olmadığına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber