KESK'e bağlı BTS TCDD tesislerinde alkol istiyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Temmuz 2009 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Başkanı Yunus Akıl, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) İskenderun Arsuz ve Balıkesir Akçay kamplarında içki satışını kaldırdığını, bu kamplarda fiili bir içki yasağı getirildiğini öne sürdü.

Akıl, yasağın çağdaş ve demokratik değerlerle örtüşmediğini belirterek şöyle dedi:

?Uygulama konusunda kamp müdürleriyle yapılan görüşmede ?Genel müdürlüğün takdiri' denildi. Bu uygulamanın kaldırılması konusunu ilettiğimiz TCDD yöneticileri ise sendikamıza herhangi bir açıklama yapmamıştır. TCDD yönetiminin kendi yaşam tarzını dayatan bu uygulamasını esefle kınıyoruz.?

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ise içki yasağı konusunda sözlü ya da yazılı bir talimatı olmadığını belirterek şöyle konuştu:

?TCDD'nin Urla, Akçay ve Arsuz'da üç kampı var. Urla'daki kampta içki satışı devam ediyor. Akçay ve Arsuz kamplarında içki ruhsatının süresi bitmiş. Yeniden ruhsat alınması için de başvuru yapılmış, süreç devam ediyor. Yasak yok, sadece satış yapılamıyor. Zaten her iki kampta da hemen bitişikte içki satan büfeler var. İsteyen oradan içkisini alır, kampın içinde ya da istediği yerde içer.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber