Kabine revizyonu beklentisi bürokrasiyi kitledi

Haber Giriş : 06 Ocak 2005 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu'nda AB revizyonu yapılacağı söylentileri, AKP'de bakanlık heyecanına neden olurken, bürokrasiyi de durma noktasına getirdi. Bürokratların büyük bölümü, yapılacak işlemleri yavaşlatırken, olası bakanlık değişimine odaklandı. Bürokratların bazıları milletvekillerini arayarak, değişiklikte kendi bakanlarının isimlerinin yeralıp almadığı konusunda bilgi sahibi olmaya çalıştı.

Bakanların bir bölümü de, değişiklik beklentisi nedeniyle makamlarına bile uğramamaya başladı. Bakanların, programlarını yaparken, olası değişikliğin yapılabileceği günlere göre hareket etmeleri dikkat çekti. Ellerinde evrak çantalarını eksik etmeyen bakan danışmanlarının bir bölümünün de son günlerde Parlamento'ya 'çantasız' gelmesi gözlerden kaçmadı. AKP'de gözler kabine değişikliğine odaklanmışken, Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu'nun, milletvekillerine gönderdiği 'gecikmiş' yılbaşı mesajında bakan unvanını kullanmaması dikkat çekti. Mumcu'nun, olası kabine değişikliğinde dışarıda kalacağından yola çıkarak böylesi bir mesaj yayınladığı iddia edildi. Başbakan Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'le yapacağı haftalık görüşmesini bir gün önceye çekmesi, revizyon beklentisini doruk noktasına çıkardı. Erdoğan, 1 saat 5 dakika kaldığı Çankaya Köşkü'nden herhangi bir açıklama yapmadan ayrıldı.

Medya istedi diye kabine değiştirmeyiz

Başbakan Erdoğan, AKP Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) önceki günkü toplantısında, 'Bakanlar Kurulu'nda değişikliğe gidilecek' söylentilerine açıklık getirdi. Başbakan'ın ''Birileri istiyor diye, medya yazıyor diye kabineyi değiştirmeyiz. Kabine değişikliği vakti geldiğinde yapılır'' dediği öğrenildi. Erdoğan, bakanlık kulisi yapanlara da 'Herkes bir beklenti içinde olacağına bulunduğu görevleri daha iyi yapsın' mesajı verdi. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile Dışişleri Konutu'nda yediği yemeğin dahi 'kabine değişikliğinin görüşüldüğü' şeklinde yansıtıldığını belirten Erdoğan, 'Çeşitli spekülasyonlarla bakanlık koltuğu elde edilemez' dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber