ÖSS birincisinin duvar yazıları hatıra olarak kalacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2009 12:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSS'de Sözel-1 ve Eşit Ağırlık-1 türünde Türkiye birincisi, Sayısal-1'de ikinci olan Mustafa Öztürk, anlayamadığı bir konu için duvara karaladığı yazıların ÖSS hatırası olarak kalacağını söyledi.

Defterleri ve kitapları yeterli bulmadığı için odasının duvarlarına kurşun kalemle notlar yazarak evini bilgiye boyayan başarılı öğrenci, dershanede öğretmenleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, duvara yazdığı yazıların sırrını açıkladı.

Duvar yazılarını, anlamadığı bir konunun kafasına takılması sonucu karaladığını belirten Öztürk, "Bir deneme sınavından düşük almıştım. Baya moralim bozulmuştu. Gece uyandığımda yine kafama takıldı. Sonra o konuyu duvara yazdım. Baktım ki konuyu öğrenmişim. Yani o duvar yazıları baya işime yaradı. Başarı kısmen o duvar yazılarıyla geldi diyebilirim." dedi.

Kayseri Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi mezunu Öztürk, 'O duvarı boyayacak mısın?' şeklindeki soruya "Hayır, orası ÖSS hatırası olarak kalacak." dedi.

Tıp fakültesini tercih edeceğini ifade eden Öztürk, felsefe okumak istediğini, ancak ailesinin doktor olmasını istediğini, bu nedenle de ikisinin arasında bir tercih yaptığını belirtti.

Annesi ev hanımı, babası mali müşavir olan ve 3 yıldır dershaneye giden Öztürk, başarısında hem okulunun hem de dershanenin katkısı olduğunu söyledi.

Mustafa Öztürk, basın toplantısının sonunda babası Mehmet Öztürk, annesi Firdevs Öztürk ve aile yakınlarıyla poz verdi.

ÖSS'nin açıklanmasının ardından başarılı öğrenciyi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri milletvekilleri ve kamu idarecilerinin telefonla arayarak tebrik ettiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber