Havalar nasıl olacak?

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 15 Temmuz 2009 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre, Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; bu akşam ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz kıyıları (Giresun, Trabzon, Rize, Hopa), Batı Karadeniz (Zonguldak, Düzce, Bolu, Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop) ile Tokat, Ordu, Nevşehir, Yozgat, Sivas ve Kayseri çevrelerinde, yarın (çarşamba) Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Sivas, Kayseri, Yozgat) ile Kocaeli, Sakarya, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu bölgelerimizde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, ülkemizin güneydoğu kesimleri ile zamanla Doğu Akdeniz kıyılarında güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, iç ve batı kesimlerimiz ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; bu akşam ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz kıyıları (Giresun, Trabzon, Rize, Hopa), Batı Karadeniz (Zonguldak, Düzce, Bolu, Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop) ile Tokat, Ordu, Nevşehir, Yozgat, Sivas ve Kayseri çevrelerinde, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Sivas, Kayseri, Yozgat) ile Kocaeli, Sakarya, Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (lokal dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, yıldırım, ani sel, su baskını ve heyelan vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra bölgenin doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik) aralıklı olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: İç kesimleri parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Bölgenin doğusu ile zamanla Göller Yöresi parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde Doğu Akdeniz'in iç kesimleri (Adana, K.Maraş, Osmaniye, İskenderun ile Mersin'in kuzey ve batı ilçeleri), yarın (çarşamba) öğle saatlerinden sonra K.Maraş çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile yarın (çarşamba) öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bölgenin kuzeydoğusunda (Nevşehir, Yozgat, Sivas, Kayseri) kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı olmak üzere kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bu akşam ve gece saatleri Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinde, bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Batısı ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Adıyaman ile öğleden sonra G.Antep çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber