Havalar nasıl olacak?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Temmuz 2009 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre, Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara'nın doğusu (İstanbul, Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bilecik), Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Kayseri, Yozgat, Çankırı, Kırşehir, Sivas) ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan ile Ağrı'nın kuzey ve batı ilçeleri) kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç bölgelerde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, ülkemizin güneydoğusu ile zamanla Akdeniz kıyı kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; iç ve batı bölgelerimiz ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın doğusu (İstanbul, Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bilecik), Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Kayseri, Yozgat, Çankırı, Kırşehir, Sivas) ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan ile Ağrı'nın kuzey ve batı ilçeleri) kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (lokal dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, yıldırım, ani sel, su baskını ve heyelan vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu (İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik) aralıklı olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; İstanbul, Yalova, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: İç kesimleri ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu, Göller Yöresi ile zamanla bölgenin doğusu parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile öğleden sonra bölge geneli aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğleden sonra bölgenin kuzeydoğusunda (Çankırı, Yozgat, Kayseri, Kırşehir, Sivas) kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı olmak üzere kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Kıyı kesimleri ile zamanla bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Kuzeyi ile zamanla iç ve batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl) kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğleden sonra bölgenin kuzeyinde (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan ile Ağrı'nın kuzey ve batı ilçeleri) kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber