Öğrenci affı için hükümet harekete geçti!!!

Haber Giriş : 06 Ocak 2005 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Kültür ve Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Ali Aydınlıoğlu, üniversitelerde öğrenim hakkı sona eren öğrencilerle ilgili çalışma başlattıklarını açıkladı.

İHA'ya özel açıklamalarda bulunan Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, "Komisyon başkanı Tayyar Altıkulaç ve komisyon üyesi arkadaşlarımla YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ile 2 saat süren bir toplantı yaptık.

Üniversitelerin çeşitli meselelerini ele aldık. Üniversitelerden çeşitli sebeplerle atılan öğrencilerin ne sebeple ilişiğinin kesildiğini ve sayılarını gösteren listeyi aldık. İlk defa böyle bir heyet, YÖK'ün bu konudaki görüşünü aldı" dedi.

Bu konuda çıkarılan bir kanunun kimseyi sıkıntıya sokmaması gerektiğini kaydeden Aydınlıoğlu, "Bu çalışma sonucu eğer bir kanun hazırlanacaksa, hocalarımızın ve ilgili kuruluşların değerli görüşleri de alınarak, üniversitelerimizi de sıkıntıya sokmadan bir uzlaşma metni hazırlanmalıdır.

Mağdur öğrencilerimizin sayısı çok fazla. Son aftan bu yana gerek büyük depremin yol açtığı yıkım, gerekse 2000-2001 yıllarında yaşanan ekonomik krizler, çok sayıda öğrencinin eğitimini yarım bırakmasına sebep oldu. Yaklaşık bir yıldır öğrenci gruplarının mecliste yaptıkları yoğun çalışmalar bizi çözüm arayışına itti. Üniversiteyle mutabakat sağlanması için çalışmalarımız sürüyor" şeklinde konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber