Adana'da e-muhtar uygulamasına geçiliyor

Haber Giriş : 06 Ocak 2005 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'nın merkez Seyhan İlçe Belediyesi, Türkiye'de ilk kez muhtarlarla doğrudan iletişim kurmak için 'e-muhtar' projesini hayata geçiriyor.

Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, bugün ilçeye bağlı 97 mahalle muhtarını belediye meclisinde toplayarak projesini anlattı, sonra da bilgisayarların bulunduğu yere götürerek cihazları tanıttı. Öztürk, günümüz dünyasında hızla bilgi toplumuna geçiş yaşandığını belirterek, "Türkiye'de bu kapsamda ilk kez gerçekleştirilen 'e-muhtar' projesiyle Seyhan'ı bilgi ve iletişim teknolojilerinde gerçek anlamda çağın ötesine taşıyacağız" dedi.

E-muhtar projesi kapsamında Seyhan Belediyesi'ne bağlı 97 mahalle muhtarına, toplam 70 milyara alınan bilgisayar, yazıcı, internet bağlantısı ve yazılım programından oluşan bir paketi, protokol karşılığında ücretsiz vermeye devam edeceklerini belirten Öztürk, muhtarların da, muhtarlık programı ve kullanımı konusunda uzman bilgisayar eğiticileri tarafından bir dönem kursa tabi tutulacaklarını söyledi.

Seyhan Belediye Başkanı Öztürk, bilgi toplumuna geçişte önemli bir adım olan e-muhtar projesinin, 'e-Türkiye Eylem Planı, Vizyon 2023 ve AB uyum süreciyle' bağlantılı olarak geliştirildiğini ifade etti. 'E-muhtar' projesinin bir sonraki adımının 'e-belediye' olduğunu belirten Öztürk, "E-belediye projesinin uygulama çalışmaları belediyemiz bünyesinde devam etmektedir. Bu konuda bölgemizde ve Türkiye'de pek çok belediyeye öncülük yapacağız" diye konuştu.

'E-muhtar' projesi ile yerel yönetimlerin önemli bir ayağı olan muhtarlıkların hızlı ve etkin şekilde işleyişinin sağlanacağını, bilgilere hızlı ulaşılması ile kısa zamanda vatandaşların taleplerinin yerine getirilerek, hayat kalitesi ve vatandaş memnuniyetinin artırılacağını belirten Öztürk, "Muhtarlık kayıtlarının daha düzenli ve elektronik ortamda erişilebilir olması sağlanarak, diğer kamu kurumlarının da bu bilgilere daha hızlı ve kolay ulaşması sağlanacaktır. Ayrıca elektronik ortamın kullanılması, harcama giderlerinde etkili bir tasarruf sağlayacaktır. Muhtarlıkların birbirleriyle iletişim kurması sağlanarak; bilgi aktarımı, kontrollü ve güncellenmesi kısa sürede, daha güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilecektir. E-muhtar projesi bölgemiz için büyük bir kazanç olarak değerlendirilmeli ve bu büyük hizmetin etkin kullanılması sağlanmalıdır. Kısa sürede bu projenin faydaları hem vatandaş hem de muhtarlar tarafından görülecektir" şeklinde konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber