Belediye binasına molotof kokteylli saldırı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2009 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sakarya'nın Arifiye ilçesinde belediye binasına elektriklerin kesik olduğu sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından molotof kokteyli atıldı. Olay bu sabaha karşı Arifiye Atatürk Caddesi üzerinde meydana geldi.

Yağmur ve fırtınayla birlikte elektriklerin kesildiği sırada Arifiye Belediye binasının bahçesine gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler hazırladıkları molotofkokteylini belediye binasına atarak binayı yakmak istedi. Molotof kokteyli şans eseri binanın bodrum katı ile 1. katı arasında bulunan beton zemine çarparak yere düştü. Güvenlik kameralarının yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle devre dışı kaldığı olayda, saldırganlar karanlıktan yararlanarak kaçmayı başardı. Sabah mesaiye gelen belediye işçileri, belediye binasında siyah lekeleri ve yerdeki cam kırıklarını fark etti. İşçilerin durumu Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu'ya bildirmesi üzerine, olay yerine Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, bomba uzmanları, olay yeri inceleme ekipleri ile Arifiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden sivil ve resmi ekip geldi. Binada bulunan molotofkokteylinin bıraktığı lekeler ve yerde bulunan cam kırıkları tek tek görevli ekipler tarafından incelendikten sonra muhafaza altına alındı. Olayla ilgili toplanan deliller, delil poşetlerine konularak incelenmek üzere olay yeri laboratuarına götürüldü. Vatandaşlar ve belediye çalışanlarının korkulu bakışları altında polisin incelemesini tamamlanmasının ardından, belediye binası işçiler tarafından yıkandı. Belediye binasında bulunan güvenlik kameraları polis tarafından incelemeye alınırken saldırının gerçekleştiği sırada yaşanan kesinti nedeniyle kameraların kayıtta olmadığı öğrenildi. Polis saldırganların yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatırken, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu olayın münferit bir saldırı olduğunu kimseden tehdit almadıklarını söyledi. Karakullukçu açıklamasında, "Biz saldırı olarak görmüyoruz yani. Tabii sabah geldiğimde öyle bir şeyle karşılaştık. Bu münferit bir olay. Biz normal görevimizi yapıyoruz. Kimler tarafından yapıldığını bilmiyoruz. Polis gerekli araştırma ve incelemeyi yapıyor. Bizim hiç kimseyle herhangi bir şeyimiz yok.

Biz normal bir şekilde görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Herhangi bir yerden olumsuz bir tepki almadık. Kimseyle bir şeyimiz olmadı. Belki çocuk ve küçük bir çocuk olayı olarak görüyoruz. Olay inceleniyor inceleme sonucuna göre ne olduğu ortaya çıkacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber