Bilgi Üniversitesi öğrencilerine Dünya Bankası'ndan davet

Haber Giriş : 06 Ocak 2005 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden 8 öğrenci ve İşletme Bölümü öğretim üyesi Serap Atakan, Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn'ın davetlisi olarak, 30 Ocak - 5 Şubat 2005 tarihleri arasında Washington DC'de Dünya Bankası'nı ve Uluslararası Finans Kurumu'nu (IFC) ziyaret edecek. Bilgi Üniversitesi öğrencileri gezi sırasında Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Türkiye'de Gençlik konularında sunumlar yapacak.

Bir hafta sürecek ziyarette öğrenciler, "Kurumsal Sosyal Sorumluluk" konusunda bir sunum yaparak, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde bu konuda yürütülen çalışmaları da Dünya Bankası yetkilileri ile paylaşacaklar. Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin sunum yapacağı bir diğer konu ise "Türkiye'de Gençlik ve Çözüm Bekleyen Sorunları" olacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin, Dünya Bankası gezisine katılacak öğrencileri belirlemek üzere düzenlediği makale yarışmasını kazanan 6 öğrenci ile Dünya Bankası Enstitüsü'nün web bazlı Kurumsal Sosyal Sorumluluk dersini başarıyla tamamlamış 2 öğrenciden oluşan 8 kişilik ekip şöyle: Binnaz Bostancı (Uluslararası Finans), Merve Coşkun (İşletme mezunu), Volkan Haralalı (Uluslararası İlişkiler), Deniz Kilislioğlu (TV Gazeteciliği), Erinç Salor (İşletme-İktisat), İnanç Dönmez (MBA), Eda Usta (İşletme İktisat) ve Mustafa Yağcı (Ekonomi).

Öğrenciler, Kasım 2004'te de BİLGİ'nin Kuştepe Kampüsü'nde, Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Shiego Katsu, Eğitim ve Sağlık Direktörü Guy Ellena ve Dünya Bankası'nda gençlik çalışmalarını yürüten 5 kişilik bir ekiple bir araya gelmişlerdi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber