100 lira gaspa 10 yıl hapis

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Temmuz 2009 15:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

SAMSUN'da hırsızlık suçundan sabıkalı 23 yaşındaki Emrah Kıcır, birlikte içki içtikleri arkadaşını bıçak ve jiletle tehdit ederek, cebinde telefon ve 100 TL bulunan montunu aldı. Montu ve telefonu bir gün sonra geri gönderen Kıcır, parayı vermeyince arkadaşı tarafından şikayet edildi. Mahkeme, tutuksuz yargılanan Emrah Kıcır'ı 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Rasathane Mahallesi'nde 7 ay önce meydana gelen olayda, hırsızlıktan sabıkalı Emrah Kıcır, birlikte alkol aldığı arkadaşı 24 yaşındaki Muzaffer Elikci'den iddiaya göre para istedi. Elikci'nin para vermemesi üzerine iki arkadaş arasında kavga çıktı. Kıcır, bıçak ve jilet çekerek saldırdığı arkadaşının, cebinde telefon ve 100 TL bulunan montunu zorla alarak kaçtı. Olaydan bir gün sonra montu ve cep telefonunu geri gönderen Kıcır, parayı göndermeyince arkadaşı tarafından şikayet edildi. Kısa sürede yakalanarak nöbetçi mahkemeye çıkarılan Emrah Kıcır, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan son duruşmaya taraflar katılmadı. Ancak daha önceki celselerde suçlamaları kabul etmeyen Kıcır, ?Kavga sırasında montu elimde kaldı. Ben de bir gün sonra montunu geri gönderdim. Parasını almadım? dedi. Muzaffer Elikci ise, montunun zorla alındığını belirterek, parayı ödemeyen arkadaşından şikayetçi olduğunu söyledi. Mahkeme sanığa ?geceleyin silahla gasp' suçundan 10 yıl hapis cezası verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber