4C'li kamu personeli kadro istiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2009 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4C'li kamu personeli kadro istiyor

Nevşehir'de 4C kapsamında sözleşmeli pozisyonda çalışan kamu çalışanları kadroya alınmak için oturma eylemi yaptı.

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi hizmet binası önünde yaklaşık 50 sözleşmeli olarak çalışan ellerinde "Aile düzenimiz bozuldu", "4C'li çalışanlar, 2 ay maaş, izin, rapor yok", "Sendikal haklarımızı istiyoruz, 10 ay değil 12 ay çalışmak istiyoruz", "Kadrolu çalışmak istiyoruz, 4C'li üvey evlat mı?" şeklindeki dövizlerle oturma eylemi yaptı. Oturma eylemi öncesinde basın açıklaması yapan Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, 4C kapsamında çalışan kamu çalışanlarının isteklerinin sadece kadroya alınıp, aynı işi yapan meslektaşları ile aynı ücreti almak olduğunu belirtti. Uğur, 4C'li personelin özelleştirme mağduru olduğunu kaydederek, "Kadroya alınmaları en tabii haklarıdır" açıklamasını yaptı.

Hükümet tarafından zorla 4C'li yapılan personelin çok zor durumda olduğuna değinen Uğur, "Yılda 10 ay çalışıyorlar. Ortalama maaşları 500 TL. 2 ay ücretsiz izne ayrılıyorlar. Bu durum dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Aile huzurları kalmamıştır. Ekonomik şartlar nedeniyle boşanmalar artmış, bir çoğu travma geçirmiş ve evlerine hacizler gelmiştir. Bu durumda bulunan ülke genelindeki yaklaşık 20 bin çalışanın istekleri sadece, 12 ay çalışmak, aynı işi yaptığı kadrolu çalışan ile eşit ücret almaktır. Bu da haklarıdır" şeklinde konuştu.

Konuşma sonrasında yaklaşık 50 sözleşmeli çalışan sendika binası önünde yaptıkları oturma eylemi sonrasında olaysız bir biçimde dağıldı.

Türk Eğitim-Sen Adana 1 Nolu Şubesi: 4/c'li personel kadroya geçirilsin

İnönü Park'ta basın açıklaması yapan Sezer, özelleştirilen Sümerbank, Gima, Aksantaş, Seka, Köy Hizmetleri gibi kurumlarda çalışırken çıkarılanların 1994 yılından beri sıkıntı çektiğine dikkat çekti.

Sezer, "Bu kişilere insanca yaşayacakları ve çalışacakları şartlar maalesef hükümetler tarafından verilmemiştir. Adana Milli Eğitim Müdürlüğü, adliye, Sağlık Müdürlüğü ve Nüfus Müdürlüğü'nde 500'ün üzerinde 4/c'li personel çalışıyor. İlkokul mezunu 640, lise mezunu 720 ve üniversite mezunu 4/c'li 830 TL maaş alıyor. Ekonomik sıkıntıda olan bu arkadaşlar geçinemiyor, hatta çocuklarının masraflarını dahi karşılayamıyor. 300-600 TL arasında değişen ev kirası, 50-150 arası elektrik su masrafı, 640 TL maaşla nasıl geçineceğini biz hesaplayamıyoruz." dedi.

Başbakan Erdogan'a seslenen Sezer, "İnsan onuruna yakışacak ve insanca yaşayacak şartlar bir an önce sağlansın ve 4/c'ler kadroya alınsın." ifadelerini kullandı. Yapılan basın açıklamalarının ardından Türk Eğitim-Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Sezer ve üyeler oturma eylemi yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber