2007 yılındaki görevde yükselme önerimiz hayata geçiyor

2007 yılında yapmış olduğumuz değerlendirmede, gelişen iletişim araçlarının, görevde yükselme eğitiminin internet üzerinden verilmesine imkan sağladığını belirtmiştik. Hali hazırdaki görevde yükselme uygulaması; personelin görev yerinden ayrılması, kalacak yer tahsisi ve harcırah gibi bir çok maliyetli unsur bulunmaktadır. 2007 yılında yapmış olduğumuz öneri, Mahalli İdareler Genel müdürlüğünce hayata geçirilmiştir. Mahalli idare personeli uygulanacak görevde yükselme işlemleri "Yerel Yönetimler e-Sertifika Programı" kapsamında Anadolu Üniversitesine yaptırılmaktadır. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün açıklaması için başlığa tıklayınız.

Görevde yükselme eğitiminin örgün olarak yapılmasının sakıncaları (9 Mart 2007)

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Temmuz 2009 21:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü

Sayı : B.05.0.MAH.0.08.02.00/ 18229 10/07/2009

Konu :Görevde Yükselme ve
Eğitimi

.............................. VALİLİĞİNE
(İl Mahalli İdareler Müdürlüğü)

Bilindiği üzere Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik 04/07/2009 tarih ve 27278 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 2009 yılı mahalli idareler personeli görevde yükselme eğitimi ve sınavının aşağıdaki usul ve esaslar dâhilinde yürütülmesi Bakanlığımızca uygun görülmüştür.

1. Yönetmeliğin Geçici 1 Maddesinin ikinci fıkrasına göre 2009 yılına münhasır olmak üzere mahalli idareler, Temmuz ayının sonuna kadar görevde yükselme eğitimine tabi tutmak istediği personelin niteliklerini ve sayısını valiliklere bildireceklerdir. Valiliklere gelen başvurular, tek liste halinde en geç 15 Ağustos 2009 tarihine kadar Bakanlığımıza gönderilecek ve listeler Bakanlığımızca birleştirilerek eğitim verecek kuruma bildirilecektir.

2. Mahalli idareler personelinin görevde yükselme eğitimi ve akabinde yapılacak görevde yükselme sınavı, Yerel Yönetimler e-Sertifika Programı kapsamında Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecektir.

3. Mahalli idareler personelinin görevde yükselme sınavına Valiliklerin Bakanlığımıza göndereceği listelerde yer alan personelden, Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler e-Sertifika programında verilen eğitimi tamamlayan adaylar katılabilecektir.

4. Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler e-Sertifika Programında eğitim, uzaktan eğitim yöntemiyle internete dayalı olarak yürütülecektir.

5. Kayıt İşlemleri:

a) Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler e-Sertifika Programına kayıtlar 21.09.2009 - 09.10.2009 tarihleri arasında internet üzerinden gerçekleştirilecektir:
b) Adaylar http://esertifika.anadolu.edu.tr adresinde kayıt başvuru formunu dolduracaklar ve dökümünü alacaklardır.
c) Adaylar, kayıt başvuru formuna fotoğraflarını yapıştıracaklar ve imzalayacaklardır.
d) Adaylar Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler e-Sertifika Programına katılım ücreti olan 200 TL'yi kayıt başvuru formunda belirtilen banka hesabına yatıracaklardır.
e) Adaylar; imzalı ve fotoğraflı kayıt başvuru formu ve banka dekontu (kredi kartı ile yapılan ödemelerde onay numarası ekranı dökümü) kayıt döneminin son gününe kadar Anadolu Üniversitesi e-Sertifika Programları Koordinatörlüğü, Yunusemre Kampüsü, 26470, Eskişehir adresine postalayacaklardır.

6. Kayıt işlemlerini tamamlayan adaylar 12.10.2009 tarihinden itibaren e-posta ile kayıt işlemlerinin tamamlandığına dair bilgilendirilecek, ders kitapları adreslerine gönderilecek, internet ortamındaki derslere giriş için hesapları açılacaktır.

7. 19.10.2009 tarihinden itibaren e-Öğrenme dersleri ve danışmanlık hizmetleri sunulmaya başlanacak olup, bu tarihten itibaren adaylar 12 hafta süreyle kayıtlı oldukları sertifika programının hizmetlerine http://esertifika.anadolu.edu.tr adresinde yer alan e-Sertifika Programları Portalından erişebileceklerdir.

8. Yerel Yönetimler e-Sertifika Programında internet üzerinden e-Kitap, e-Televizyon, e-Alıştırma ve e-Danışmanlık hizmetleri sunulacaktır. Ayrıca her ders için adaya bir ders kitabı gönderilecektir.

9. Adaylar sınav giriş belgelerini, 21.12.2009 tarihinden itibaren http://esertifika.anadolu.edu.tr adresinden çıktı alarak temin edecekler ve sınav sırasında yanlarında bulunduracaklardır.

10. Adaylar 17.01.2010 tarihinde saat 14:30'da tek oturumda kayıtlı oldukları sertifika programının kapsadığı üç dersten görevde yükselme sınavına gireceklerdir. Sınav çoktan seçmeli test usulü ile yapılacaktır. Sınav süresi 150 dakika olup, sınavda her dersten 40'ar soru olmak üzere toplam 120 soru sorulacaktır.

11. Sınavlar 32 merkezde düzenlenecek olup, adaylar sınava kayıt başvurusu sırasında tercih etmiş oldukları sınav merkezinde gireceklerdir.

12. Sınav notları Anadolu Üniversitesi tarafından 01.02.2010 tarihinde adaylara internet üzerinden duyurulacak ve aynı hafta içinde Bakanlığa iletilecektir. Adayların görevde yükselme sonuçları İçişleri Bakanlığı tarafından 12.02.2010 tarihine kadar duyurulacaktır.

13. Eğitim Programı, İdari ve Mali Mevzuat, Ortak Konular ve Yerel Yönetimler Mevzuatı olmak üzere 3 dersten oluşmaktadır. Derslerin her biri 7 üniteden oluşmakta olup konular ve unvanlara karşı gelen bölümler ile sınav merkezleri, görevde yükselme eğitimi ve sınav takvimi bilgileri yazımız ekinde gönderilmektedir.

14. Kurumlar, görevde yükselme eğitimine katılacak personelin gerek mesai içinde ve gerekse mesai dışında kurum bilgisayar ve internet imkânlarından yararlanmaları için gerekli tedbirleri alacaklardır.
Konunun iliniz özel idaresi, iliniz dâhilindeki belediyeler ve bu idarelerin bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme ve bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlara bildirilmesini, mahalli idare personelinin görevde yükselmesi ile ilgili iş ve işlemlerin mezkur yönetmelik hükümleri ve yazımız doğrultusunda herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden yürütülmesi için gerekli planlama ve koordinasyonun Valiliğinizce yapılmasını önemle rica ederim.

Osman GÜNEŞ
Vali
Bakan a.
Müsteşar

EKLER:
1- Eğitim konuları tablosu
2- Sınav merkezleri
3- Sınav takvimi çizelgesi

DAĞITIM :
Gereği :
(81) İl Valiliği
Anadolu Üniversitesi
(Açık Öğretim Fakültesi)

Yazı eki için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber