Emeklilerden AK Parti önünde kefenli eylem

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2009 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekliler hükümetin kendilerine yaptığı yüzde 1,83'lük maaş zammını protesto için kefen giyip AK Parti il binasına yürüdü. Hükümetin yaptığı zamla kendileriyle adeta alay ettiğini savunan emekliler, insanca yaşamalarına yetecek bir maaş istedi.

Emekli maaşlarına yapılan yüzde 1,83'lük zammı geçtiğimiz günlerde Sirkeci Postanesi önünde yaptığı eylemle protesto eden DİSK'e bağlı Emekli Sen üyeleri, bugün de AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önündeydi. Beyoğlu'ndaki il başkanlığı binası yakınında toplanan yaklaşık 100 emekliye CHP ilçe örgütleri ve bazı sendikalarda destek verdi. "Haklarımızı istiyoruz" yazılı bir pankart açan emekli grubun önünde, sembolik olarak kefen giyen 4 emekli yürüdü. Kefen diye tabir ettikleri önlüklerin üzerine "Banka önünde ölmek istemiyoruz, ilaç kuyruğunda ölmek istemiyoruz" şeklinde yazılar yazan emekliler, sloganlarla binaya yaklaştı. Başkanlık binasına 50 metre mesafede polis barikatıyla karşılaşan emeklilere, güvenlik güçleri izin vermedi. Polis, emeklilere açıklamalarını bina önünde yapamayacaklarını belirtirken, bir süre sözlü tartışma yaşandı. Yaşanan tartışmanın ardından emekliler polis barikatının önünde açıklama yaptı.

Emekli Sen Beyoğlu Şube Başkanı Hasan Kaşkır tarafından yapılan basın açıklamasında, hükümetin emeklilerle alay ettiği savunuldu. TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçekleri yansıtmadığını öne süren Kaşkır, "Bu rakamlar siyasilerin ısmarladığı rakamlar. Gerçek enflasyon çarşı ve pazarda. Suya, şekere, akaryakıta ve öğrenci harçlarına fahiş zamlar yapıldı. Sermaye sahiplerine kriz bahanesiyle çeşitli indirimler yapılırken, bunun acısıda emekçilerden çıkarılıyor." şeklinde konuştu.

Kaşkır Ergenekon sanıklarının çeşitli raporlarla hapishanelerden kurtulup Güler Zere gibi gerçek hastaların tahliye edilmemesini de eleştirdi. Açıklamanın ardından emekliler sloganlarla olaysız bir şekilde il başkanlığı binasından ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber