İstanbul Üniversitesi seçimlerinde en çok oyu Mesut Parlak aldı

Haber Giriş : 07 Ocak 2005 20:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'nun görevden alınmasının ardından başlatılan İstanbul Üniversitesi Rektör belirleme seçimi, sonuçlandı. Prof. Dr. Mesut Parlak, seçimlerden en fazla oyu alan isim oldu.

İstanbul Üniversitesi'nde Rektörlük koltuğu için aday olan Prof. Dr. Mesut Parlak, Prof. Dr. Faruk Erzengin, Prof. Dr. Nur Serter, Prof. Dr. Yavuz Alangoya, Prof. Dr. Gediz Akdeniz, Prof. Dr. Hasan Yazıcı, Prof. Dr. Seyfettin Uludağ ve Prof. Dr. Kemal Kurtuluş, seçimlerin üniversite için hayırlı olmasını dilerken, kim seçilirse seçilsin güzel işler yapacağını vurguladı.

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda, yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından sandık kurulları oluşturuldu. Daha sonra 2 bin 376 öğretim üyesi, saat 11.30'dan itibaren oy kullanmaya başladı. Oylar 6 sandıkta kullanılırken, öğretim üyeleri tek tek anons edildi. Oy kullanma işlemi saat 16.30'da sona erdi.

Sayım işleminin ardından, en fazla oyu alan ilk 6 isim sırasıyla Prof. Dr. Mesut Parlak, Prof. Dr. Faruk Erzengin, Prof. Dr. Nur Serter, Prof. Dr. Hasan Yazıcı, Prof. Dr. Yavuz Alangoya ve Prof. Dr. Kemal Kurtuluş oldu. En fazla oyu alan 6 adayın isimleri Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) bildirilecek. 14 Ocak 2005 tarihinde toplanacak olan YÖK Genel Kurulu da, 6 adaydan 3'ünü seçerek Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunacak. Cumhurbaşkanı Sezer de bu 3 adaydan birini, İstanbul Üniversitesi Rektörü olarak atayacak.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber