Çubukçu: Mesleki eğitimi siyasi hesaplaşmalara mahkum etmeyelim

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2009 21:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye'de meslek lisesi başta olmak üzere yüksek öğrenim konusunun artık neredeyse 'memleket meselesi' haline geldiğini söyledi. Çubukçu, bu kadar önemli bir konunun siyasi hesaplaşmalar ve sloganlara mahkum edilmemesi gerektiğini belirtti.

"Türkiye'de Yüksek Öğrenim'in Sorunları" konulu konulu konferans The Marmara Oteli'nde gerçekleştirdi. Programa Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve çok sayıda akademisyen katıldı. Daha önce programa katılacağı açıklanan ve açılış konuşması yapması beklenen Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan ise, programa katılmadı. Konferans öncesi bir grup öğrenci otelin önünde, harçlara yapılan son zamları protesto etti. Protesto gösterisi yüzenden Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'nun programa katılımı yaklaşık 45 dakika gecikti. Çubukçu programın düzenleneceği otele arka kapıdan girmek zorunda kaldı. Harçları protesto eden gruptan 3 öğrenci de yapılan pazarlıklar sonucu toplantı salona girerek konuşmaları dinledi.

Programın açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, araştırma yapma, bilgi üretmenin çok önemli bir misyonu yerine getirdiğini belirterek, diğer taraftan hukuka saygı, demokratik ortamın oluşmasına katkı sağladığına değindi. Son yıllarda atılan adımlar sayesinde yüksek öğrenimin nitelik ve nicelik bakımından büyük ilerleme kaydettiğini belirten Çubukçu, son açılan üniversitelerle toplam üniversite sayısının 139'a yükseldiğini aktardı.

Yüksek öğrenimdeki asıl sorunun kaynakların etkin ve verimli kullanılması olduğuna dikkat çeken Çubukçu, "Memleket meseli haline gelen meslek lisesi konusu başta olmak üzere eğitime yönelik yapılan gelişmeler kısır tartışmalar ve siyasi hesaplaşmaların konusu yapmadan, sloganlara hapsolmadan tüm ülke ve insanlarımızın geleceği olarak görmek ve bu yönde çalışmak gerekir." diye konuştu.

Dünyanın gelişmiş ülkelerinde mesleki eğitimin genel eğitime oranı yüzde 70 civarlarında olduğunu vurgulayan Çubukçu, Türkiye'de ise bu durumun tam tersi olduğuna değindi. Çubukçu, 2011 hedeflerinin mesleki eğitimin oranını yüzde 50'lere çıkarmak olduğunu aktardı.

İlk oturumun konuşmaları devam ederken Milli Eğitim Bakanı Çubukçu başka bir programı olduğu gerekçesiyle toplantıdan ayrıldı. Çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapsız bırakan Çubukçu otelden servis asansörüne binerek ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber