Rektör Bernay, mevzuata aykırı hareketten YÖK'e şikayet edildi

Haber Giriş : 08 Ocak 2005 09:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Bernay, hukuku uygulamıyor'

19 Mayıs Üniversitesi'nde YÖK mevzuatına aykırı olarak doçentlere ders vermeyen ve mahkeme kararına rağmen dışardan bazı kişilere ders veren Rektör Bernay, YÖK'e ve Başbakan'a şikayet edildi.

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Ferit Bernay, yargı kararlarını uygulamadığı için öğretim üyeleri tarafından YÖK'e şikayet edildi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından rektör olarak atanan Bernay ile çok sayıda öğretim üyesinin çeşitli sorunlar yaşadığı ve rektörün uygulamalarından şikayetçi olduğu da belirtilydi.

Prof. Ferit Bernay'ı YÖK'e şikayet eden öğretim üyeleri, Doç. Dr. Nedim Dikmen'in rektörlük aleyhine idare mahkemesine açtığı davayı kazandığını ama kararın rektör tarafından uygulanmadığına da yer verdi. Doç. Dikmen'in, "dışardan ders verdirilen kişilerle ilgili görevlendirmelerin iptali" için Ordu İdare Mahkemesi'ne başvurduğunu hatırlattılar.

'Doçentlere ders yok'

Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nedim Dikmen, Rektörlük aleyhinde Ordu İdare Mahkemesi'ne başvurarak Ünye İİBF Dekanı Prof. Osman Ecevit'in, YÖK mevzuatına aykırı olarak 2003-2004 yılında fakütedeki 6 doçente ders vermediğini, bunun yerine liseden, Anadolu Üniversitesi Samsun bürosundan ve serbest ticaret yapan bazı kişilere ders verdiğini belirtti. Ünye Adnan Menderes Ticaret Lisesi'nden Murat Yılmaz'ın bu dönem için fakültede muhasebe, maliyet muhasebesi, finans, vb. dersleri vermek üzere görevlendirildiğini belirten Dikmen, Yılmaz'ın branşının muhasebe olmadığını, görev yaptığı lisede de muhasebe derslerine girmediğini ifade etti.

'Görevlendirmeler iptal'

Nedim Dikmen, İstatistik ve diğer bazı dersleri vermek üzere görevlendirilen Özge Ünver'in de Arçelik bayiinde serbest ticaretle uğraştığını da öne sürdü. Dikmen, mahkemeye başvurması üzerine Ünver'in derhal öğretim kadrosuna alındığını kaydetti. Dikmen, daha önce kendisinin girdiği Ekonometri dersine de Ziraat Fakültesi'nden bir öğretim üyesinin görevlendirildiğini ifade etti. Dikmen'in başvurusunu değerlendiren Ordu idare Mahkemesi, Dekanın keyfi uygulamasını haksız bularak görevlendirmeleri iptal etti. Mahkeme kararına rağmen Dekan sözkonusu uygulamayı sürdürdü.

Başbakan Tayyip Erdoğan'a mektup gönderen öğretim üyeleri, Bernay'ın mahkeme kararlarına uymadığı gibi son 4 yıl içinde üniversitede kadroların değiştirildiğini, bazı kadrolara ise üniversitede yönetici olarak görev yapan akademisyenlerin akrabaların alındığını öne sürdüler. Öğretim üyeleri YÖK'ten ve Başbakan'dan iddiaları araştırmasını istediler.

yenisafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber