Sezeryanda unutulan gazlı beze 30 bin TL tazminat

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Temmuz 2009 00:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Danıştay, sezeryanlı doğum sonrasında, karnında gazlı bez unutulan davada, 30 bin TL tazminat verilmesine ilişkin Ankara 10. İdare Mahkemesi kararını onadı.

İlk çocuğunu normal yolla dünyaya getiren, ancak 1999 yılında geçirmiş olduğu sfinkter onarımına ilişkin operasyon nedeniyle ikinci doğumu 9.9.2003 tarihinde SSK Etlik Ankara Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim Hastanesinde sezeryan ile gerçekleştiren davacı, karın ağrısı ve bulantı şikayetleri yaşar. Hasta 25.11.2004 tarihinde SSK Etlik Ankara Doğumevi ve Kadın Hastalıkları Eğitim Hastanesine tekrar başvuru. yapılan tetkik sonrasında hasta ameliyata alınır ve pataloji raporunda hastanın karnından 9*4 büyüklüğünde bir spanç çıkarıldığı tespiti yer alır.

Ankara 10 :idare Mahkemesi söz konusu bu spancın 1999 yılında geçirilen ameliyat sırasında unutulmuş olabilmesinin hayatını olağan akışına aykırı olduğunu ve spancın sezeryanlı doğum sırasında olduğu tespitini yapar ve Sağlık Bakanlığını 30 bin TL tazminata mahkum eder.

Sağlık Bakanlığı bu kararı temyiz eder. Temyiz isteminde mahkemenin konuyu Adli Tıpa sorması gerektiği hususuna yer verilir. Danıştay Onuncu Dairesi karar incelemesinde bu tespite katılır. Ancak, davacının eski maeliyatını da Bakanlığa bağlı bir hastanede yaptığı, Sağlık Bakanlığınca önceki ameliyatın özel veya üniversite hastanesinde yapıldığı yönünde bir iddia ileri sürmemesini gerekçe göstererek mahkeme kararını onamıştır.

(Danıştay Onuncu Dairesi Esas no: 2007/2965)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber