Engelliye ücretsiz su kullandırdı, soruşturma açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2009 12:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Kayışlar köyünün Muhtarı Baki Ulu hakkında, sağır ve dilsiz çifte tarlalarında köy sondajından ücretsiz su kullandırdığı için soruşturma açıldı.

Kayışlar Köyü Muhtarı Baki Ulu, 2 çocuklu sağır ve dilsiz Mümin ve Fadime Aladağ çiftinin, devletten hiçbir yardım almadan köyde 2,5 dekarlık tarlada tütün üreterek geçimlerini sağladığını söyledi.

Bu aileye yardımcı olmak amacıyla tütün dikim zamanında köy sondajından ücretsiz sulama suyu verdiğini belirten Ulu, şöyle konuştu:

?Köyümüzde yaşayan bazı vatandaşlar kaçak su kullandırdığım iddiasıyla beni, kaçak su kullandığı iddiasıyla da Mümin Aladağ'ı Saruhanlı Kaymakamlığına şikayet etmişler. Bu konuda İlçe Özel İdare Müdürlüğüne savunma verdim. Çiftçi Aladağ ise konuşamadığı için savunma veremedi. Köy muhtarı olarak ihtiyaç sahibi bir aileye yardım ettim. Ancak köyümüzdeki art niyetli kişiler, iyiliğe hırsızlık diyerek bizi şikayet etmişler.?

Mümin Aladağ'ın kardeşi Remzi Aladağ da ağabeyinin hırsız olmadığını vurgulayarak, ?Biri ilköğretim diğeri lisede okuyan 2 çocukları var. 2,5 dekarlık tarlada tütün üretimi yaparak geçimlerini sağlıyorlar. Yardıma muhtaç oldukları halde kimseden yardım istemezler. Böyle bir aileye hırsız diye iftira atılır mı?? dedi.

Saruhanlı İlçe Özel İdare Müdürü Osman Tunca ise gelen şikayet üzerine Muhtar Baki Ulu ve çiftçi Mümin Aladağ hakkında soruşturma başlattıklarını bildirdi. Tunca, şunları söyledi:

?Muhtarın ifadesini aldık, ancak ortada somut bir delil yok. Soruşturma devam ediyor. İddia kesinlik kazanır, muhtar ve çiftçinin suç işlediği tespit edilirse hazırladığımız dosyayı Cumhuriyet Savcılığına göndeririz. Eğer bu iddia, iddiadan öteye geçmezse dosya işlemden kaldırılır. Şu an soruşturmanın başındayız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber