Amirallere suikast planında tutuklanan teğmen sayısı 6'ya çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2009 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul ve Gölcük'teki operasyonlarda, üç teğmenin evlerinde bulunan 'amirallere yönelik suikast planı'yla ilgili soruşturma genişliyor. Bu kapsamda gözaltına alınan bir muvazzaf subay daha dün tutuklandı.

Böylece cezaevine gönderilen teğmen sayısı 6'ya çıktı. Merkez komutanlığındaki işlemlerinin ardından dün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Teğmen Tarık Ayabakan, hâkim ve savcıların kullandığı kapıdan jandarmaya ait bir minibüsle içeri girdi. Soruşturmayı yürüten Savcı Süleyman Pehlivan, Ayabakan'ın ifadesini aldıktan sonra tutuklama isteğini nöbetçi mahkemeye gönderdi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi de savcının talebi doğrultusunda karar verdi.

15 Temmuz 2009'da bir e-posta içeriğindeki ihbarı değerlendiren emniyet, operasyon düzenledi. Gözaltına alınan teğmenler Sinan Efe Noyan, Alperen Erdoğan ve Faruk Akın 21 Temmuz'da tutuklandı. 23 Temmuz'da ise denizci teğmenler Yakup Aksoy ve Burak Düzalan tutuklandı. Bu teğmenlerin ifadelerinde yer alan bilgiler doğrultusunda iki teğmenin daha gözaltına alındığı bilgisi geldi. Kocaeli'nde yakalandığı belirtilen teğmenlerden sadece biri dün görevli subaylarca saat 09.50 sularında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan tarafından sorgulanan Tarık Ayabakan, nöbetçi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Ayabakan, mahkeme sorgusunun ardından tutuklanarak Hasdal Cazaevi'ne gönderildi.

Teğmenlerin evlerinde yapılan aramalarda TNT kalıbı ve üst düzey komutanlara yönelik eylem planı ve uyuşturucu madde ele geçirilmişti. Evindeki aramalarda 62 adet CD, salonda masanın üzerinde Öcalan'a ait olduğu belirtilen kitaplar ve bir miktar uyuşturucu ile bazı belgeler ele geçirilen Teğmen Alperen Erdoğan, ele geçirilenlerin kendisinden önce evde oturan teğmenlere ait olabileceğini belirtmişti. Erdoğan, "Ben eve 20 gün önce taşındım. Ben evi Yakup Aksoy ve Burak Düzalan ile paylaşıyordum." şeklinde ifade vermişti. Bunun üzerine Burak Düzalan gözaltına alınıp sorgusunun ardından tutuklanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber