Kurs parasını peşin ödeyen öğrenciye KDV iadesi

Haber Giriş : 08 Ocak 2005 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye, kurs ücretlerinin 2005'e ait bölümü için veli, kursiyer ya da öğrencilere 10 puanlık KDV iadesi yapacağını açıkladı.

MALİYE Bakanlığı, kurs ücretim 2004 yılında peşin ödeyenlere, eğitim ve öğretim hizmetlerinde KDVnin yüzde 18'den 8'e indirilmesi nedeniyle, bu ücretin 2005 yılına ait bölümü için 10 puanlık KDV iadesi yapılacağını bildirdi.

NASIL HESAPLANACAK?
öğrenci, kursiyer veya velilere 10 puanlık KDV farkının nasıl iade edileceğine ilişkin esaslar da açıklandı, îade edilmesi gereken KDV farkı hesaplanırken, eğitim ve öğretim hizmetinin toplam süresine ilişkin KDV hariç bedel, hizmetin verileceği toplam ay sayısına bölünerek, l aya denk gelen KDV hariç tutarı bulunacak. Bu tutar, l Ocak 2005 tarihinden sonra hizmetin verileceği ay sayısı ile çarpılacak. Bu işlem sonunda bulunan tutarın yüzde 10'u alınarak, iade edilecek KDV hesaplanacak.

BAŞVURU ŞARTI...
îade tutarı hesaplandıktan sonra, öğrenci, kursiyer veya veli ile eğitim kurumu, vergi dairesine başvurarak iade talebinde bulunacak. Vergi; öğrenci, kursiyer veya veliye ödenmek üzere eğitim hizmetini veren işletmeye iade edilecek, öte yandan, eğitim ve öğretim hizmeti veren işletmelerin fazla vergiyi doğrudan iade etmek istemesi halinde ise işletme; öğrenci, kursiyer veya veli adına iade edilecek tutan içeren bir gider pusulası düzenleyerek, iadeyi yapabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber