Puanı düşük polis nöbet tutacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2009 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, emniyetteki ?cemaat tarzı yapılanmanın? önüne ?puanlama sistemiyle? geçileceğini söyledi. Çapkın, ?İşini iyi yapan polis ödüllendirilecek. Bu uygulamayla yapılanmanın önüne geçilecek. Bu işin tek dini çalışmak? dedi

Çapkın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde görev yapan polis muhabirleri ile makamında bir araya geldi. Önceki görev yeri İzmir'e ilk gittiğinde kentin asayiş bakımından İstanbul'dan daha kötü durumda olduğunu kaydeden Çapkın, getirdikleri ?puanlama sistemi? sayesinde görev yapan memurları teşvik ederek sokaklarda asayişi sağladıklarını vurguladı. ?Performans ölçmeye dayalı? kurulacak sistem hakkında bilgi veren Çapkın, ?Polislerin, yakaladıkları kapkaççı, hırsız, gaspçı, uyuşturucu satıcısı gibi suçlu başına puan alacaklarını ifade etti.?

Çapkın, ?Hırsızlığa 7, kapkaça 9, gaspa 10 puan verirsek herkes çalışır? dedi. Puanı yüksek olan polislerin aktif şubelerde görevlendirileceğini anlatan Çapkın, ?Başarısız olan polisler ise nokta nöbetlerinde ve pasif yerlerde görevlendirilecek. Tek ölçümüz liyakat ve başarı olacak? dedi.

?En önemli dosya'

Çapkın, Münevver Karabulut dosyasının da göz ardı edilmediğini vurguladı. Çapkın, ?Bu dosya önümüzde duran en önemli dosyadır. Çalışmalarımız sürüyor. Uzun bir maratona çıktık. Mutlaka hedefimize varacağız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber