Memurlara mal bildirim formu

Haber Giriş : 08 Ocak 2005 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu görevlilerine, 3628 sayılı kanunun 2. ve mal bildiriminde bulunulması hakkındaki yönetmeliğin 8. maddesine göre gönderilen mal bildirim formunda, memurlara mal varlıklarına ilişkin ilginç sorular yöneltildi.

Sorular arasında 'deniz ve hava' taşıt araçları olup olmadığına dahi yer verildi.

Memurlara, mal bildirimi beyannamesi gönderildi. Beyannameye göre memurlar, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının taşınır ve taşınmaz malları ile arsa ve yapı kooperatif gibi yerlerde bulunan hisselerini, değerleri ne olursa olsun formun 2. ve 3. bölümüne doldurulacak. Formun 4 ve 8. bölümlerine ise memurlar her türlü kara, deniz ve hava taşıt araçları, traktör, biçer döver, harman makinesi ve diğer ziraat makineleri, inşaat ve iş makineleri, hayvanlar, koleksiyon ve antika ev eşyaları yazılacak.

Mal bildirimi beyannamesinde memurların kurumu, görevi ve sicil numarasının yanında kimlik bilgileri, kooperatif bilgileri, taşınır ve taşınmaz mal bildirimleri, diğer taşınır mallar, para veya menkul değerlerin niteliği, altın ve mücevher bilgileri, borç ve alacak bilgileri, haklar ve beyanı gerekli görülen diğer servet unsurları başlıkları bulunuyor.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber