Memur-Sen'den memurlara 'gizli rüşvet' iddiası

Haber Giriş : 08 Ocak 2005 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN) Genel Başkanı Ahmet Aksu, Türkiye'de memurların olduğu her kuruluşta gizli rüşvetler olduğunu iddia ederek, Türkiye'deki bu gizli rüşvet halkasını kırmak için mücadele ettiklerini söyledi.

Memur-Sen Hatay İl Temsilciliği'ni ziyaret eden Aksu, İl Temsilcisi Ahmet Hamdi Ayan'la birlikte basın toplantısı düzenledi. Ayan, Altınözü Kaymakamı Ahmet Çırakoğlu'nun özel bir bankayla anlaşma yaparak, ilçedeki memurların işlemlerini bu bankadan yapmalarını dayattığını iddia ederek, "Altınözü Kaymakamlığı çalışanların iradesi dışında, şubesi olmayan bir bankaya yönlendiriliyor. Kaymakam tarafından buna karşı çıkan Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilcisi bizzat tehdit edilmiştir. Biz bunu kabul edemeyiz. Statükodan korksaydık, Memur-Sen'ci olmazdık. Hiçbir dayatmayı kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Ayan, ayrıca Kaymakam Ahmet Çırakoğlu'nun banka ile anlaşması neticesinde bir de makam aracı hediye aldığını, valiyle yapılan görüşme sonrası bu arabayı geri iade ettiğini ileri sürdü.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da, bunun bir yerel sorun olmadığını belirterek, "Bu Türkiye'deki görülmeyen rüşvet zincirinin halkasıdır. Okullarda hastanelerde, devlet memurlarının olduğu tüm kuruluşlarda böyle ilişkiler var. Bankalar kendileri ile çalışılması şartıyla araba, bilgi işlem malzemeleri veriyor. Bunlar görülmeyen gizli rüşvetler. Bankaların rekabeti kamu kuruluşlarına yansıyor. Bu da kamu kuruluşlarına faydadan çok zarar getiriyor. Bu olay kaymakamın sicilini lekeleyecektir. Kaymakamı uyarıyoruz. Özgürlüklerin yayıldığı Türkiye'de böyle şeylere tenezzül edilmesini kabul edemeyiz. Bu konuyu bakanlara ileteceğiz. Türkiye'deki gizli rüşvet halkasının peşindeyiz" diye konuştu.

Aksu, SSK'ların Sağlık Bakanlığı'na devrinin olumlu tarafları olduğunu fakat eksik yönlerinin de bulunduğunu ifade ederek, "Anayasa'nın 56. maddesi açık. Bu maddede 'Sağlık hizmetleri tek elden yürütülür' der. SSK'nın Sağlık Bakanlığı'na devredilmesinin kapsamı genişletilmeli. Askeri hastaneler, üniversite ve belediye hastaneleri de Sağlık Bakanlığı'na devredilmeli, tüm sağlık hizmetleri tek çatı altında birleşmeli" şeklinde konuştu.

Aksu, sendika olarak Güney Asya'da yaşanan deprem ve tsunami felaketinden zarar görenler için ayni ve maddi yardım kampanyası başlattıklarını da sözlerine ekledi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber