Havalar nasıl olacak?

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 30 Temmuz 2009 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin batısında kuvvetli rüzgarlar sürerken, sıcaklıklarda da artık ortalama değerlere doğru iniş var. Yarın ise kuzey kesimlerde yine bulutlanma ve sağanak yağışlar olacak.

- Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul'a sert poyraz bulut taşıyor, yarın hava daha kapalı, yağmur dahi olabilir. Ankara bugün az bulutlu, yarın bulutlanacak. İzmir'de aşırı yükselen sıcaklık artık mevsim normallarine, 33 derecelere iniyor, hava sert rüzgarla gölgede serin. Adana'da sıcaklık gün gün biraz düşecek.

Marmara'ya sert poyraz bulut taşıyor ve serinlik veriyor, ortalama değerlere inen sıcaklık artık 30 dereceyi fazla geçemiyecek. Sıcaklık 29 derecelerde. Yarın hava daha da kapalı, Kocaeli, Sakarya, Bilecik çevresine yağmur gelebilir.

İç Anadolu'da gökyüzü yarın da güneşli, sıcaklık 26, 29 derecelerde, yarın ise hava bulutlanacak ve sıcaklık düşecek.

Ege'de bugünden itibaren sıcaklıkta düşüş var, sıcaklık artık ortalama değerlerine, 34 derecelere iniyor. Güney Ege biraz bulutlandı, sahillerde rüzgar yine kuvvetli, dikkat; bu akşam Bodrum açıklarında da fırtına olacak.

Akdeniz'de sıcaklık gün gün biraz düşüyor, bugün antalya-burdur arası bulutlandı, kuru ve sıcak hava koşulları sürdüğünden akdenizde orman yangını riski yüksek. Diyarbakır bugün de 40 derece.

Doğu Anadolu'da sıcaklığın ve gökyüzünün durumu fazla değişmiyor. Hava iki gün boyunca Erzurum'da da dahi az bulutlu, sıcaklık hafta sonu düşecek.

Karadeniz'in batısında hava parçalı bulutlu, doğukaradenizde yağışlar kesildi, ancak toprak suya fazlasıyla doyduğundan heyelan riski sürüyor. Yarın ise batı karadenize gelecek yağışlı hava Kastamonu, Zonguldak ve Bolu çevrelerini etkileyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber